2015-10-27 882 瀏覽
昨天跟男友同大佬經過歐美廣場,發現老川皇開咗間大舖,辣椒我2話不說就拉佢哋上去食。可能落場後剛開舖嘅關係,場內只有2枱客。由於我哋冇諗住打邊爐,所以叫店員攞餐牌俾我哋。論價錢,佢唔算貴,我哋3個趁時間尚早,輕輕食第一餐晚飯,夜啲再食第二餐,所以先叫咗干鍋肥腸,干鍋黃鱔。呢碟嘢上枱時冇咩香味,已有少少失望。唔知係咪只叫咗中辣嘅關係,食落去發現肥腸冇咩味,要有味就全靠鍋底嘅汁,亦唔係好辣,就算食當中嘅鮮椒,都唔係好刺激。再嚟嘅干鍋黃鱔,所有配菜同味口跟肥腸一樣,所有效果亦無不同,第二次失望。 我知黃鱔好難入味,但都唔係咁原味(無味)掛,而且啲黃鱔切到一片片,完全唔OK.由於食咗2個餸都係一樣味,一樣配料,所以再叫咗個辣子雞,仲要大辣,心諗應該好啲掛,點知仲大鑊,甜嘅辣子雞我真係味食過,而且勁多碎骨,每食一舊都要步步為營,真係唔知講咩好。整體冇嘢好講,甜嘅辣子雞,唉!!!
由於我哋冇諗住打邊爐,所以叫店員攞餐牌俾我哋。

干鍋肥腸

干鍋黃鱔

辣子雞

整體冇嘢好講,甜嘅辣子雞,唉!!!