(非會員)
2009-07-01 4 瀏覽
和女友慶祝拍拖紀念日,挑選了一間法國私房菜,我點了八個course的晚餐1. 熱情果特飲 ---- 微酸感覺很開胃2. 香煎法國鵝肝拌青蘋果黑醋汁 ---- 煎得很香脆,入口即溶,不油膩3. 波菜忌廉湯 ---- 個味都ok,但口感唔夠,可加d料(seafood)4. 雜菜松子沙律 ---- ok5. 菠蘿雪芭 ---- 味道一個字形容6. 鑊煎澳洲羊架配薄荷汁 ---- 肉質鮮嫩加上混和了香草和薄荷芥末汁,不太酥OR 和牛臉珠肉 ---- 肉質香滑柔嫩 ,入口即溶,薯蓉十分可口7. 甜品: 朱古力心太軟配香草冰淇淋/法式脆糖燉蛋 ---- 唔係好甜,不會太膩口8. 蘋果茶 ---- 香而不苦最為欣賞老板+ 廚師Andrew都跟得好足好nice, 好細心, 又比我地慢慢四周圍影合照!
1. 熱情果特飲 ---- 微酸感覺很開胃

生日
鵝肝拌青蘋果
澳洲羊架
朱古力心太軟配香草冰淇淋/法式脆糖燉蛋
  • 法國鵝肝拌青蘋果黑醋汁,菠蘿雪芭