2014-06-24 4798 瀏覽
朋友生日,朋友話想試下呢間日式放題。我地三個7:00鐘到左,唔多人,環境都唔錯,我地坐卡位,好舒服。食物係自己係張order紙tick,款式都有好多,沙律,炸物,燒烤,麵同烏東…當然主角刺身同壽司一定唔小得。咁多種食物最出色都係刺身,上枱時每款都好新鮮,賣相亦很吸引,溫度夠凍--最怕食室温刺身,各款魚都很鮮甜,以呢個價錢算係高質素。其他食物都唔差,好似炸蝦天婦羅,個皮算薄,脆口又唔油膩,但蝦就比較細。沙律我只係叫左蟹子沙律,我一個人order左三次就知有幾好味啦,其實呢個沙律都唔係易做ka,切青瓜條嘅方法同粗幼都好影響沙律嘅味度,如果全部去皮就會好食好多,佢地個蟹子沙律就係青瓜較軟身同幼,容易伴埋蟹柳絲,蟹子同沙律醬一齊食,好鍾意呀!講到壽司,我覺得都好出色,米粒軟硬適中,唔散又唔乾夠潤澤。壽司飯面件刺身當然質素一樣好,但因為放題,飯,麵都係食唔得多…唯一一樣覺得要改善係個燒烤同串燒,唔知係肉唔新鮮定係燒到過耐,好硬好乾,好似放左好耐咁,我唔鍾意。整體黎講除左刺身表現較出色之外,其餘食品味道較為參差,如果要二選一,我都係會幫襯反之前團購間酒店日式餐廳嘅放題。最後要讚下員工嘅服務態度,動
食物係自己係張order紙tick,款式都有好多,沙律,炸物,燒烤,麵同烏東…當然主角刺身壽司一定唔小得。咁多種食物最出色都係刺身,上枱時每款都好新鮮,賣相亦很吸引,溫度夠凍--最怕食室温刺身,各款魚都很鮮甜,以呢個價錢算係高質素。其他食物都唔差,好似炸蝦天婦羅,個皮算薄,脆口又唔油膩,但蝦就比較細。沙律我只係叫左蟹子沙律,我一個人order左三次就知有幾好味啦,其實呢個沙律都唔係易做ka,切青瓜條嘅方法同粗幼都好影響沙律嘅味度,如果全部去皮就會好食好多,佢地個蟹子沙律就係青瓜較軟身同幼,容易伴埋蟹柳絲,蟹子同沙律醬一齊食,好鍾意呀!

最後要讚下員工嘅服務態度,動作夠快又有禮貌
希望其他食物可以做到刺身咁出色啦!!!
2014-06-19
生日