食辣野最爽既就係越食越想食,但係好多時出街食既辣野,無論泰菜,川菜,好多時都係辣到人頭皮發麻,個咀同條痢發腫又痛,飲極水都唔夠咁,真係令人望而生畏,難得有一間辣得黎越食越想食,辣到大家大呼過癮,忍唔住要讚多一次之前同事聽我講重慶回味香勁好食,嗜辣既同事已經蠢蠢欲動,適逄HAPPY FRIDAY,加上近排天氣又悶熱,於是約埋一齊去辣辣佢。上次去食問過老闆係可以打電話訂左枱先既,所以預早一日訂定,友人先到等左一陣間就有位。由於我同其他人未到,友人好醒目咁已經叫定一個涼拌粉片同一支大啤,邊食邊等。我地去到見佢食到雪雪聲又流汗,但係又欲罷不能,真係搞笑。人齊左要叫餸,叫左一個大既普通辣水煮魚,泡椒腰花,辣子田雞,紅油豬耳,蒜泥白肉.. 叫住咁多食住先。涼拌菜式先上,蒜泥白肉切得好靚,薄薄一片肥瘦適中既豬肉拌住秘製既醬汁,香香辣辣,好開胃。我地見到白肉切得好靚,細問之下原來老闆自己操刀.. 勁呀~!! 紅油豬耳第一次食,爽爽地辣辣地,加埋下面舖住既青瓜絲.. 好味~等左一陣間,我地既主菜之一黎啦,水煮魚~! 大家見到真係忍唔住歡呼,食左第一啖之後,大家都叫爽。辣辣既汁,麻麻既感覺,仲有滑滑既魚肉

等左一陣間,我地既主菜之一黎啦,水煮魚~! 大家見到真係忍唔住歡呼,食左第一啖之後,大家都叫爽。辣辣既汁,麻麻既感覺,仲有滑滑既魚肉.. 真係正~!! 真係咁上下辣子田雞到,一上枱,大家都有D驚,成碟都係辣椒心諗一定好辣。其實辣椒經過泡油,辣味已經去左好多,反而突顯左佢辣椒既香味,加埋D田雞,呢個餸好好味。泡椒腰花好好味,泡淑酸酸地辣辣地,加埋D配菜好近唐芹同埋雲耳,同事用黎送啤酒不斷叫正。

食到咁上下大家好似唔係好夠喉,再叫左個四川涼麵,涼拌海帶絲,細既唔辣酸菜魚,紅燒豬紅,黃金皮蛋,全部都.. 好正。

呢到最好既係,學老闆話齋,食川菜唔辣點似樣。雖然每一樣都辣既,但係辣既程度辣既味道儘然不同,絕對唔會令食客有重覆既感覺,而家食落口果下辣,而後就係一貫暖一樣由食道真落個胃,但係唔會食到你口又痛脷又痛,只會令你越食越想食,越食越過癮,總知係就GOOD GOOD GOOD啦。

雖然店舖裝潢唔突出,係一般街邊小食店一樣,坐位方便.. OK啦。但係我地去食飯.. 係食野吖嗎.. 所以乾淨企理就OK,老闆在場又會同我地打下牙較,介紹下D食物,所以食得好開心。

是日我地食左11個餸,7支藍妹大啤,6罐汽水,HKD$654,絕對係超值,又好食又抵食.... 抵我地一而再再而三幫襯
必叫水煮魚
辣子田雞