2024-01-17 158 瀏覽
講真,今次食既經驗真係一試難忘!首先,個「招牌豆腐芝士旦糕」,外表唔係嘩嘩聲但味道勁正,豆腐嘅清香巧妙咁同芝士嘅濃郁混合,一啖落去,口感滑溜至極,仲有一種意想不到嘅清新,鬼佬嘅蛋糕點解會同豆腐咁夾呢?🍰然後我試咗個「原味巴斯克半熟芝士旦糕」,啲芝士綿密得令人心花怒放,係嗰種入口即溶嘅那種,簡直係creamy到爆炸!加上個巴斯克特有嘅輕微烤香味,呢款真係一個字—正!👍雪糕當然唔少得,食「香蕉船」真係啱晒分享。三球雪糕擺得好似藝術品咁樣,每款味道都清新得嚟又唔會太甜膩。特別係紫薯味,我以為會好heavy,點知清香得嚟仲有淡淡嘅自然甜味,真係食完仲想再食!🍦最後,一口美式咖啡洗涮下味蕾,簡直係享受嘅collect moment。在呢度飲食,唔單止係填飽肚子咁簡單,而係一次味覺嘅探險同發現啊!要話形容今日嘅食物,就係港式粵語形容詞嚟講就係"正"、"掂"、"曬嘢"啦!下次搵食,記得唔好錯過這家店噃!