位於半島酒店嘅釧,服務無可挑剔,有賓至如歸嘅感覺✨二訪餐廳,食物質素依然滿意,多款自家製嘅料理,食到尾都唔會覺得單調🥰🥰✨螢光魷魚🦑 香甜爆汁✨青柳貝🐚 配搭酸汁,清新怡人✨日本富山縣白蝦他他·水果蕃茄啫喱✨龍蝦蝦膏奶凍·魚子醬·金箔 😍😍😍矜貴嘅食材聚首一堂,三層風味一口滿足。層次分明,清晰食到每款食材味道,入口始於白蝦鮮甜,以濃厚蝦膏香氣作結。✨北海道蒸帶子 😍帶子熟成三個月,好有創意地配搭牛油果、蛋黃醬同黑松露,再以昆布同日本芫荽點綴,食落香甜,味道豐富。✨羽太:配搭柚子皮,清新口味作打頭陣✨黑睦魚:長崎產,火灸過後更香✨鳥貝:濃濃海鮮風味 ,肥美肉厚😍✨中拖羅:和歌山產,脂肪肉味比例平均✨大拖羅:和歌山產,油香較重✨縞蝦:鮮味十足,口感一流😍✨鯖魚用備長炭逼出油脂,油香豐富。✨梭子魚 😍😍魚味濃郁,加埋炸京蔥絲口感更佳。最後食自家製日本味噌豆腐,清一清口腔味蕾,可以減低油膩感。✨鰹魚 😍😍😍鰹魚皮脆肉嫩,而長芋碎混合青瓜碎,加上濃味嘅魚肉,有畫龍點睛之效😍 主食同配料相當契合!✨池魚 用一夜干做法,令魚肉濃上加濃,配搭蔥醬更香口。-✨淡路島海膽 😍直接食海膽!口感綿滑,食到最後

✨螢光魷魚🦑 香甜爆汁
✨青柳貝🐚 配搭酸汁,清新怡人

✨日本富山縣白蝦他他·水果蕃茄啫喱
✨龍蝦蝦膏奶凍·魚子醬·金箔 😍😍😍

✨北海道蒸帶子 😍

✨羽太:配搭柚子皮,清新口味作打頭陣
✨黑睦魚:長崎產,火灸過後更香
✨鳥貝:濃濃海鮮風味 ,肥美肉厚😍
✨中拖羅:和歌山產,脂肪肉味比例平均
✨大拖羅:和歌山產,油香較重
✨縞蝦:鮮味十足,口感一流😍

✨鯖魚
用備長炭逼出油脂,油香豐富。

✨梭子魚 😍😍

✨鰹魚 😍😍😍

✨池魚
用一夜干做法,令魚肉濃上加濃,配搭蔥醬更香口。
✨淡路島海膽 😍
直接食海膽!口感綿滑,食到最後會有芒果香氣,好有趣嘅味道!
✨玉子 😍😍
蛋香味濃,入口即化,食完有餘韻。

甜品環節 😍
造型精緻,成件藝術品咁,多款自家製甜品,好幸福嘅結尾♥️♥️