2021-07-07 649 瀏覽
今日約咗老豆去飲茶,第一次試潮州百樂,去到門口知道有8折所以好開心,可以食多幾樣點心,入到坐得好舒服,一黎到已經有4 杯正宗功夫茶俾我哋飲,服務好好,而家咁熱可以解下渴,同埋等緊餐果陣已經有個小菜酸菜食。望到餐牌已經見到好出名滷水,我都兩個人叫左7個點心,我哋叫咗燒賣,水晶包,棉花雞,薑汁糕,滷味,芋泥包全部都好好食😋,水晶包而家已經唔喺度度地方都有,可以食返童年嘅味道,滷水佢滷得都好好味,而我哋試咗個最特別係老干媽牛肉炒腸粉,好特別,唔似只係平時我地食開既牛肉腸叉燒腸蝦腸,所有食物份量都岩岩好,又無限時,可以坐好耐同屋企人傾下計,非常推介你哋去試吓,下次有機會想試埋晚餐。