2018-12-08 1503 瀏覽
其實都吾係第一次食匯豐既優惠套餐不過見個優惠只係到今年年尾所以我決定要分享比大家今次食既係A 美國頂級斧頭扒4-6人套餐食outback又點少得佢其中一樣最出名既黑糖麵包🥯麵包拎上手暖笠笠,食落口好軟熟,仲有啖啖甜蜜既黑糖味,再加上入口即溶既軟滑牛油🤤最重要係黑糖麵包無限添食,真係食麵包都已經食飽首先頭盤有凱撒沙律,入面有生菜🥬麵包碎🥯芝士碎,再配上沙律醬,不過沙律相對上比較普通粟米忌廉湯係原鍋上,之後可以自己分,入面既粟米好足料,飲落吾似罐頭湯甘味精,飲落吾會太濃或者太稀,不過同平時既忌廉湯比,始終都冇太大驚喜芝士薯條🍟吾係套餐入面,係另外叫,薯條係即叫即炸,食落熱辣辣,聞落香噴噴,不過芝士份量比較少因爲有happy hour所以叫左2杯野飲,因為上載相片數量有限,所以分享吾到個menu比大家睇,不過酒精同非酒精飲品都只係50-60蚊左右,而且都幾大杯嫁沙律相對上比較普通,最令人期待嘅主菜~美國頂級斧頭扒牛扒嘅面積大過塊面厚度目測有至少兩至三厘米牛扒放係燒到好熱既鐵板上由原本只有5成熟,由職員幫你切開,再仲鐵板既餘溫慢慢整熟各人可以依照自己對牛扒既生熟決定幾時食再加上海鹽,好特別既辣
其實都吾係第一次食匯豐既優惠套餐
不過見個優惠只係到今年年尾
所以我決定要分享比大家

今次食既係A 美國頂級斧頭扒4-6人套餐
黑糖麵包

食outback又點少得佢其中一樣最出名既黑糖麵包🥯
最重要係黑糖麵包無限添食,真係食麵包都已經食飽
凱撒沙律

粟米忌廉湯

芝士薯條

香蕉菠蘿沙冰
沙律相對上比較普通,
美國頂級斧頭扒

最令人期待嘅主菜~美國頂級斧頭扒
牛扒嘅面積大過塊面
厚度目測有至少兩至三厘米
牛扒放係燒到好熱既鐵板上
由原本只有5成熟,
由職員幫你切開,再仲鐵板既餘溫慢慢整熟
各人可以依照自己對牛扒既生熟決定幾時食
再加上海鹽,好特別既辣椒🌶️同香草🌿
🤤🤤🤤🤤🤤好食到講吾到野
芝士白汁燒蝦寬麵

反而白汁燒蝦寬麵就有啲令人失望
蝦🦐食落去吾似燒出黎
而且食落既感覺好似雪藏蝦
個汁又太過稠,搞到成個麵都乾身
燒肉醬味豬肋骨

吾需要落手食影響儀態
是日甜品

最後到全晚我覺得最好食既甜品🍮
雲呢拿雪糕配朱古力布朗尼蛋糕🍰
蛋糕新鮮出爐,除咗有濃郁嘅朱古力味
入面仲有香烤脆口既合桃粒粒
配上冰凍既雲呢拿雪糕