2016-01-21 1502 瀏覽
剛剛在北角交收完,在冰冷濕濕既天氣,我正苦惱著要食啲咩野當我在北角鳩遊之際,走入左書局街既一條內街,係內街既盡頭,我搵到佢-青藏牛肉面大約30個多坐位,竟然可以坐無虛席,好彩我得一個人所以好快我就坐低左。望望周圍既人,大家都似乎嗌緊同一款食物所以我諗都唔諗就嗌左碟 - 師傅蒜香撈面(羊肉)等待期間不斷有人等位,就算外面咁凍,啲依家繼續係到等,令我更加期待佢既食物一碟撈加上數塊羊肉片,配上例湯似乎外觀上並唔誘人,但我將撈面放入口,我就知道我係一個以貌取人既膚淺之徒。佢既面硬度度中,偏向彈牙,湯汁方面甜甜咸咸絕對令人開胃而且我嗌左加辣,辣椒粉既味更能人進入幸福既狀態,最基本既野佢做得太好,羊肉片顯得遜色。佢所配上既湯鮮甜可口,令我後悔唔叫更大既一碗,最貼心既係佢枱面有一樽生蒜,蒜香既味道更加如虎添翼。42蚊既價錢,性價比絕對係高同場亦有唔同既燒烤小食,及飯類
剛剛在北角交收完,在冰冷濕濕既天氣,我正苦惱著要食啲咩野
-青藏牛肉面
望望周圍既人,大家都似乎嗌緊同一款食物
所以我諗都唔諗就嗌左碟 - 師傅蒜香撈面(羊肉)

42蚊既價錢,性價比絕對係高

同場亦有唔同既燒烤小食,及飯類
師傅蒜香撈面(羊肉)
2016-01-20
  • 師傅蒜香撈面(羊肉)