2017-09-05 1920 瀏覽
小妹的同事一直很推這間,但我就比較麻麻地中餐,所以未幫襯過。不過今次見佢誠意拳拳咁,好!就去食一次。店面闊落,因為我地食12:30PM,時間尚早,店內唔算多人。但到1:00PM就爆哂棚,仲要等位呢!由同事發板,叫了兩個小菜套餐—<招牌炒魚腩>及<蝦米粉絲什菜煲>,配白飯及中湯/飲品。先來讓小妹一食就愛上的<招牌炒魚腩>,外脆內軟,外皮脆脆又香口,魚肉嫩滑、鮮甜滋味,薑蔥爆得好香,成個菜式超惹味,很好送飯!接著有個清清地的<蝦米粉絲什菜煲>,上枱時魚湯仲滾下滾下的,夠火氣;煲中有小妹至愛的粉絲,蝦米很香,什菜有菜心、生菜、白菜仔、菇類等;成個煲最好味係魚湯,超鮮甜,完全和其他舖頭有落味精的冇得比,真係好好飲兩個菜式都很推,難怪同事經常推介

先來讓小妹一食就愛上的<招牌炒魚腩>
,很好送飯!

兩個菜式都很推,難怪同事經常推介

蝦米粉絲什菜煲

招牌炒魚腩