2019-05-10 1583 瀏覽
粗菜館係上世紀九十年代蔡瀾有份開嘅一間飯店,九龍城總店同佐敦間店我都曾經食過晚飯!自從佐敦分店結業後,我就無再去過,2016年喺北角炮台山開番,我都係今日先同朋友來食晚飯據我理解,所謂粗菜,即粗茶淡飯,昔日香港五、六十年代,平民食嘅都係粗茶淡飯点會好似而家啲人咁,餐餐大魚大肉🐟🍗今時今日,「粗茶淡飯」, 已成為一種懷舊特色菜入面裝潢簡單清雅在呢度會食到上一代人講嘅夠鑊氣,如惠州梅菜扣肉、家鄉煎魚餅、蜆蚧炒鮮牛肉、秘製煀乳鴿、招牌菜炒魚雲、炒魚腩及豬油撈飯等家鄉懷舊菜;招牌菜炒豬雜,上一代慳儉人嘅下欄菜,將豬肝、粉腸、豬心及豬肺等內臟炒埋一碟,重点係有鑊氣我同朋友都唔係重口味,所以簡單叫咗兩個比較清淡嘅菜整體上,呢度嘅菜大大碟,夠鑊氣,好重口味,充满昔日香江情懷,價錢算合理。我同朋友食完感覺好滯同有啲口乾🙅‍♀️如果閣下偏愛重口味,相信會啱食😅

点會好似而家啲人咁,餐餐大魚大肉🐟🍗

今時今日,「粗茶淡飯」, 已成為一種懷舊特色菜

入面裝潢簡單清雅

我同朋友都唔係重口味,所以簡單叫咗兩個比較清淡嘅菜

節瓜蝦米粉絲煲

蒜蓉清蒸魚鲛

2019-05-09
每次黎親都係同全家嚟,連埋爺爺嫲嫲,所以多數book到樓上嘅圓枱,好少人會來樓上食(因為佢哋唔係一大班人),好似包場咁樣,所以成日都食得好開心😆。呢度嘅小菜有好多款式:牛、豬、雞、魚都有,素食都有,同埋有住家餸😍首先來個🐷惠州梅菜扣肉($102)雖然個煲細,但係其實有好多塊,夾夾埋埋都有八塊厚嘅😯係好分明嘅肥膏同埋豬肉,啲汁入晒味👍🏻同埋啲梅菜都唔少,唔會太咸(啲細路用啲汁來撈飯🙄🤪)。🐟白飯魚煎蛋 ($88) 煎得好靚,係有金黃色嘅脆邊😍,但係都應該用咗唔少油來煮,唔熱嗰陣時就會覺得有啲油膩(餐牌話少油🤔)。但係就真係少鹽嘅,同埋佢都算大碟,有四塊厚同埋大嘅👍🏻抵食。🦐蝦仁炒蛋($98)就多蝦,但係蝦唔會話係特別新鮮。同白飯魚煎蛋比較,呢碟就會覺得鹹左少少同埋比較油膩,要撈飯先好味👌🏻🐟招牌炒魚腩($100)冇見過其他餐廳整過,係呢度嘅招牌小菜。炸得好香好脆,唔會點左好多漿。都有好多舊👍🏻🐷炭燒豬頸肉($98)份量大,抵食👍🏻啲豬頸肉唔會太肥,同埋佢切到一片片比較薄好腍。(又係俾啲細路搶晒😅)奶香金銀炸饅頭($42 四件)真係炸到黃金色,咬落去係脆的,唔會炸到腍晒。🐔啫啫鮮雞煲($1

🐷惠州梅菜扣肉

首先來個🐷惠州梅菜扣肉($102)
🐟白飯魚煎蛋

🐟白飯魚煎蛋 ($88)
🦐蝦仁炒蛋

🐷炭燒豬頸肉

🐷炭燒豬頸肉($98)
奶香金銀炸饅頭(四件)

奶香金銀炸饅頭($42 四件)
真係炸到黃金色,咬落去係脆的,唔會炸到腍晒。
啫啫鮮雞煲

🐔啫啫鮮雞煲($100)
都幾大份,都有好多舊雞,但係都會比較油膩,所以唔係太受歡迎。
🍲粉絲蝦米什菜煲

呢一煲🍲粉絲蝦米什菜煲($92)望落好細,但係唔知點解食極都食唔完🤣啲菜煲到好腍,有好多粉絲同埋菇,比較少蝦米。有唐生菜、西蘭花同埋菜心,唐生菜比較多。
🥦炒西蘭花
🥦炒西蘭花($80)好重嘅紹興酒味,但係都炒得香,唔會好油。份量都多。

我地有會員卡所以有九折😁侍應嘅服務態度都好👍🏻如果想食中菜但係唔鍾意太吵雜嘅環境,又想要食物質素比較好D嘅,就嚟呢度啦!☺️(記住要預訂枱)

2019-01-30
🐷惠州梅菜扣肉
🐟白飯魚煎蛋
🦐蝦仁炒蛋
🐷炭燒豬頸肉
奶香金銀炸饅頭(四件)
啫啫鮮雞煲
🍲粉絲蝦米什菜煲
🥦炒西蘭花
2018-11-01 2014 瀏覽
今日同舊同學慶祝生日因為OT所以近近地搵左間係公司附近既餐廳食4條友每人揀1樣餸《蜜味東坡骨》必食 肉好軟好嫩 個汁撈飯好好食 味道岩岩好《炭燒豬頸肉》好大份 塊塊都好厚肉有口感《粉絲蝦米雜菜煲》幾清淡無味精 《啫啫鮮雞煲》我中意入面D豬潤多D 食落去好新鮮
今日同舊同學慶祝生日

生日
  • 蜜味東坡骨
  • 炭燒豬頸肉
2018-06-01 2866 瀏覽
男朋友鍾意食中菜,本身今次double date揀左東寶小館,但聽講太貴又熱,所以轉左食粗菜館,好似抵d, d 評價好似唔錯7點到左,都幾清靜,環境好闊落,坐得幾舒服我地好快揀左4個推介菜式,4碗豬油撈飯Openrice好多人讚既西檸雞,望落好靚,個汁好正咁,有d檸檬片既碎食第一舊覺得好正,炸得幾香脆,但冇乜雞肉...薄過紙,炸粉好厚好厚,係個醬汁搭夠呢個香辣脆魚又係睇到會流口水🤤,第一件係惹味既,個辣汁整得岩岩好,但魚腩都幾多骨下,又唔太滑,食多舊覺得好悶,又凍晒,要多人食先好好快黎晒所有餸,開餐喇個炸豆腐配梅粉又幾夾,一啖一舊豬油撈飯冇想像中咁香,少少硬,但可接受油麥菜炒豆鼓鯪魚好古怪,偷工減料,加粉絲落去如果下次多d人都可以再食,但4個人就唔可以叫咁多餸,仲要差唔多樣樣炸

7點到左,都幾清靜,環境好闊落,坐得幾舒服

我地好快揀左4個推介菜式,4碗豬油撈飯

好快黎晒所有餸,開餐喇
個炸豆腐配梅粉又幾夾,一啖一舊
豬油撈飯冇想像中咁香,少少硬,但可接受
油麥菜炒豆鼓鯪魚好古怪,偷工減料,加粉絲落去

2018-05-31 1726 瀏覽
一心與母親光顧去飲他們自家煲的湯水及點一些小菜。母親有習慣每天晚上吃飯時喝點中藥浸的酒(用一小小瓶盛載)。之前也試過在這間普通小菜店光顅時喝過。但今晚當母親倒出來在小茶杯時忽然有一位操內地囗音的女侍應喝止我母親不能飲用酒並要徵收開瓶費!甚惑不解,老闆(我們這樣假定)也在附近仍沒有解圍。及後才知道他們原來最近領了酒牌,但又沒有在菜單上列明會徴收。客人已經不多,又早打佯,還這樣的對待,不知他們能否繼續經營。

2018-05-30
2018-01-30 2635 瀏覽
粗菜館出名豬油撈飯,但我哋冇叫。今晚同朋友叫了3款小菜:欖菜肉鬆四季豆、啫啫鷄煲和香脆辣魚腩。我從小就唔喜歡吃魚,因又腥又多骨,但來了粗菜館吃過他們的魚腩後,便愛上了,因為炸到魚皮好脆,再加上辣汁,十分惹味。四季豆味道好,可惜美中不足,就是沒有附上匙羹,難吃到肉鬆啫啫鷄煲較重口味和較多油。
粗菜館出名豬油撈飯,但我哋冇叫。

四季豆味道好,可惜美中不足,就是沒有附上匙羹,難吃到肉鬆

啫啫鷄煲較重口味和較多油。

欖菜內鬆炒四季豆
啫啫鷄煲
香脆辣魚腩
2018-01-30
欖菜內鬆炒四季豆
啫啫鷄煲
香脆辣魚腩
2018-01-13 2038 瀏覽
一行十二人想在北角炮台山附近揾中菜食晚飯,但又想可以飯後傾下計,而且其中有人預算又不多,想控制在100元內,真的有難度。好彩最後醒起粗菜館,之前只去過佐孰那家,味道不錯的,炮台山呢家,上openrice睇二樓有大圓台,問埋店員可以比我地食到10點,因此就選定了。叫了十個菜,驚喜無限,菜量不少,不用加大,都夠十二人分,天氣凍食扣肉真係冇得頂,那個薑葱煎魚都好好味,其他全是家常小菜。我們七時到,八時齊人上菜,食完就傾計,餐飯接近完美。唯一美中不足,到九時半,二樓得返我地一台,個冷氣突然加大,原來想催我地走人……

我們七時到,八時齊人上菜,食完就傾計,餐飯接近完美。

2018-01-12
  • 惠州梅菜扣肉
  • 香脆辣魚腩
2017-12-11 1609 瀏覽
有名食家推荐,照計有番一定水平。晚饭就点了以下少菜:1. 少炒皇 - 炒得完全無鑊氣2. 炸大腸 - 炸得太乾,柴皮一样3. 蜆芥炒雞球 - 蜆芥味不足,已經輸晒!4. 山渣排骨 - 排骨炸到乾晒,顯汁又吾夠,完全沒有山楂清香,果味的酸和冰糖的甘润,吾知廚師想掂?5. 臘味糯米飯 - 雖然用瓦煲上,賣相吸引。但啲飯實在太濕,食落非常黏口,接受吾到。6. 鱼湯波菜 - 唯一入得口,波菜夠淋又滑。名人食家漸走下坡,又或商業為先,非常失望!
有名食家推荐,照計有番一定水平。晚饭就点了以下少菜:
1. 少炒皇 - 炒得完全無鑊氣

2. 炸大腸 - 炸得太乾,柴皮一样

3. 蜆芥炒雞球 - 蜆芥味不足,已經輸晒!

6. 鱼湯波菜 - 唯一入得口,波菜夠淋又滑。

名人食家漸走下坡,又或商業為先,非常失望!
2017-12-09
「粗菜館」,名字開宗明義講明餐廳所賣的是「粗菜」,並非大魚大肉、鮑參翅肚、游水海鮮之類的貴價菜式。當然,所謂「粗菜」只是以今時今日的標準而言,其實是指一些懷舊風味小菜;如果真的全部只賣幾十年前香港勞動階層的「粗茶淡飯」式下欄餸菜,應該不會有太多人幫襯。記得多年前第一次幫襯是佐敦老店(備註:早前結業後在同一個地址又重開了,但名字開首多了兩個字,到底是否同一個老闆?),特色小炒印像深刻;多年後再度重臨,味道是否依然?去到門口,門頂那幅黑底金字的牌扁故然搶鏡,甚有電視台古裝戲內客棧飯店的風味;更大賣點卻是掛在門口左邊、裝裱起來的題字:「天下第一炒朱什   蔡瀾推薦」。蔡瀾是誰,作為香港饞咀一族,冇可能未聽過吧?雖然近十年轉趨低調,但之前卻是香港資深電影人兼食家、更是娛樂圈及傳媒界的第一代日本通。印像中「粗菜館」在20年前左右開業時,蔡瀾先生已經親筆提字推薦,但當年卻並沒有在他主持的電視節目或執筆的雜誌專欄出現;到底蔡瀾先生與「粗菜館」有什麼淵源?室內裝修陳設是典型街坊小菜館,沒有特色可言,但總算乾淨企理。雖然已經提前幾日訂位,但樓下以細枱為主,中至大枱已經坐滿了人,結果被安排坐在閣樓,估計都

室內裝修陳設是典型街坊小菜館,沒有特色可言,但總算乾淨企理。雖然已經提前幾日訂位,但樓下以細枱為主,中至大枱已經坐滿了人,結果被安排坐在閣樓,估計都是偷雞走鬼枱,閣樓並不在餐廳牌照範圍內。這種偷雞情況在香港的小餐館都已經見怪不怪了。
踏上閣樓樓梯之前又有新發現,柱子上掛了另一幅裝裱題字,題字者名氣更響更大:「天然本色  草草不恭  粗粗有料   金庸」。實在想像不出查良鏞先生如何與「粗菜館」拉上任何關係,估計都是借助蔡瀾先生的關係吧?
餐牌上的選擇未至於花多眼亂,但既有《春夏限定》、也有《八大名菜》,即使其他菜式也相當特別,雖然並非什麼名貴菜式,在其他中菜館卻很難找到相同的味道。其中一個餐牌甚至表明是「屋企餸」,講明少鹽少油無味精,為工作繁忙、無暇煮飯的大眾打工仔,獻上「屋企」的味道。實在有點選擇困難,好多款菜式都想試一試;但始終只有五大一小,最終還是被迫捨棄一些特色菜餚。

除非唔食內臟,「天下第一炒朱什   蔡瀾推薦」(八大名菜)招牌炒豬什($85)冇理由唔試。朱什很齊款式:豬肝、豬腰(腎)、粉腸、豬肚(胃)都有,獨欠豬大腸,因為要用來炮制另一味粗菜。所有內臟皆超高膽固醇,絕非健康選擇,但懂得吃的人,即使不是每一種內臟都喜歡,總會有一兩款心頭好;原因簡單,正因為膽固醇高、又有豐富蛋白質,嗜葷的人就會覺得很好食。當然,烹調內臟的難度就是去除那一相當難聞的臊味,這碟炒豬什就處理得非常好;另一方面,豬肝爽口、嫰滑,粉腸爽甜、沒有苦澀;再加上濃郁調味及強勁鑊氣,實在非常好食!
(八大名菜)招牌炒豬什
招牌炒魚腩($86)所採用的調味及爆炒烹調技巧,與招牌炒豬什基本上一模一樣,非常惹味,只是味道實在太重,掩蓋了鯇魚鮮甜,當然,好處就是可以將唔夠靚的鯇魚的草腥泥味也一併掩蓋。
招牌炒魚腩
經過泡油、再爆炒,魚肉有點過熟,本應腍滑的魚腩變得有啲粗嚡,不過最大問題卻是魚腩的切件方法。起初以為好像打邊爐的切條鯇魚腩,每件只有一兩條直長魚腩骨,很易食;但原來用了橫向切法,鯇魚腩切成一塊塊,搞到每塊有幾條短魚骨、甚至碎骨,而且還包含了粗嚡、多細骨的魚背肉,有啲失望。
涼瓜炆田雞($88)味道同前兩碟小菜差不多,同樣都是濃郁惹味,只不過較為濕潤、多了少少芡汁。比較起炒魚腩及炒豬什,田雞份量偏少,而且混合了田雞背及田雞脾肉,唔係太好睇。田雞斬得大大件,也睇得出用了大隻的田雞;所以食落去肉質有些粗鞋、亦缺少了田雞的鮮甜,完全靠濃郁調味補充不足。
涼瓜炆田雞
涼瓜炆田雞
(春夏限定)山楂醬排骨($92)。生炒排骨食得多,但今時今日絕大部份酒樓的生炒排骨已非傳統方法、採用新鮮山楂炮製;而是利用番茄醬及茄膏(調制顏色)及白醋(調制酸味)。
(春夏限定)山楂醬排骨
排骨斬件比生炒排骨細粒,表面也沒有一層脆粉漿。排骨沾上乾粉、泡油後,再用新鮮山楂調製而成的醬汁落鑊兜亂而成。醬汁顏色較為啞紅,分量又剛剛足夠包裹着每塊排骨,一點都沒有多餘。豬肉鬆軟,味道與生炒排骨同樣酸酸甜甜,但卻多了一份果香,較生炒排骨好食。
(春夏限定)脆皮炸大腸($98)竟然係最貴嘅一碟小菜,而所選用嘅食材卻係下欄貨,好似有啲奇怪;但事實上處理豬大腸費時,在今時今日人工高屋企的情況之下,反而推高成本。豬大腸首先用文火煎湯去除苦膻味,後以高湯提升其甘香,再將表面醃制染成啡紅色;最後猛火油炸逼出多餘油份,單憑肉眼已經知道炸得表皮非常甘香酥脆。
(春夏限定)脆皮炸大腸
大腸腸壁夠厚,又夾雜少許脂肪,原以為會非常軟腍兼夾有咬口。事實卻是一口咬落去表皮的確非常鬆化,又有豬脂肪的油香、沒有豬腸臊味,偏偏腸壁有點煙韌,需要咀嚼一輪,未算最好。
(春夏限定)脆皮炸大腸
(八大名菜)秘製煀乳鴿($74)算是整睌幾碟菜式之中味道最清淡的一道菜,食過之後,其實同豉油王乳鴿差不多,但卻多了一份豉油滷水汁的香氣。乳鴿非常大隻,肉質依然鮮嫩,加上一向愛食乳鴿,實在非常滿足。
(八大名菜)秘製煀乳鴿
家鄉豬油炒飯($88)其實即是蔥花菜粒雞蛋豬油渣炒飯。望落去炒得夠乾身,又相當大碟,抵食。
家鄉豬油炒飯
由於碟炒飯以豬油做主打,所以完全沒有加入肉碎或海鮮粒等等食材,只不過切粒豬肉渣的份量太少,不太食得出豬油渣的甘香煙韌;而且,飯粒的豬油香味也不夠突出,豬油份量不夠多。雖然豬油的確係好唔健康,但又唔係成日食,而且叫得呢碟炒飯就係貪其豬油甘香;結果卻大失所望,整體味道只是一般,早知叫一砵豬油撈飯($20),應該會更香更油滑。
家鄉豬油炒飯
以今時今日香港的物價標準,小菜的價錢絕對稱得上是街坊價,而且有不少特色小菜,好難在其他地方食得到,確實值得捧場。只不過大部份菜式(尤其是那些八大名菜、推介菜式)都非常香口惹味、味道極之濃郁或者相當油膩,充滿大牌檔風味 ⋯⋯ 雖然好食,但卻稱不上高質素的烹調;而且實在唔係好健康,建議偶一為之、不宜多吃,幸好另外設有「屋企餸」系列,客人可以多一個選擇。
2017-06-04
(八大名菜)秘製煀乳鴿
(春夏限定)山楂醬排骨
(八大名菜)招牌炒豬什
2017-10-06 2298 瀏覽
朋友介紹嚟粗菜館食,蔡瀾好似有份,勁多佢啲廣告。每樣都唔差,有得叫豬油撈飯同好多唔到既粥,好好生意,勁多人👅食物:❤❤❤❤椒鹽豆腐粒,炸豬大腸,雞梅子豬手,魚雲煲,冷盤木耳仲叫咗白飯,白粥,汽水咁,不過唔Post啦。全部入面最推薦梅子豬手,個汁好好味,之後就係個雞,魚雲煲,白粥都唔錯。份量:❤❤❤魚雲煲好少魚雲,我哋四個人食,當我想夾魚雲。。入面全部都係支竹,搵舊魚睇下都無。環境:❤❤❤都OK,正常無特別。抵食:❤❤❤一般,每人200左右。服務:❤❤❤❤幾好,服務員都好親切,有笑容,得閒又幫你收下野咁,幾好。總括:值得再嚟。#粗菜館 #tsochoirestaurant #炮台山 #蔡瀾 #foodie #foodies #hkfoodies #hkfoodie #hkfoodieyiki
朋友介紹嚟粗菜館食,蔡瀾好似有份,勁多佢啲廣告。
食物:❤❤❤❤
椒鹽豆腐粒,炸豬大腸,雞
梅子豬手,魚雲煲,冷盤木耳
仲叫咗白飯,白粥,汽水咁,不過唔Post啦。
份量:❤❤❤
環境:❤❤❤
都OK,正常無特別。
抵食:❤❤❤
一般,每人200左右。
服務:❤❤❤❤
幾好,服務員都好親切,有笑容,得閒又幫你收下野咁,幾好。
總括:值得再嚟。
魚雲煲
炸豬大腸
椒鹽豆腐
  • 話梅豬手煲
2017-09-05 1920 瀏覽
小妹的同事一直很推這間,但我就比較麻麻地中餐,所以未幫襯過。不過今次見佢誠意拳拳咁,好!就去食一次。店面闊落,因為我地食12:30PM,時間尚早,店內唔算多人。但到1:00PM就爆哂棚,仲要等位呢!由同事發板,叫了兩個小菜套餐—<招牌炒魚腩>及<蝦米粉絲什菜煲>,配白飯及中湯/飲品。先來讓小妹一食就愛上的<招牌炒魚腩>,外脆內軟,外皮脆脆又香口,魚肉嫩滑、鮮甜滋味,薑蔥爆得好香,成個菜式超惹味,很好送飯!接著有個清清地的<蝦米粉絲什菜煲>,上枱時魚湯仲滾下滾下的,夠火氣;煲中有小妹至愛的粉絲,蝦米很香,什菜有菜心、生菜、白菜仔、菇類等;成個煲最好味係魚湯,超鮮甜,完全和其他舖頭有落味精的冇得比,真係好好飲兩個菜式都很推,難怪同事經常推介

先來讓小妹一食就愛上的<招牌炒魚腩>
,很好送飯!

兩個菜式都很推,難怪同事經常推介

蝦米粉絲什菜煲

2017-08-18
蝦米粉絲什菜煲
2017-08-16 1454 瀏覽
昨天和朋友於2時到達, 因之前買了團購劵, 所以來吃午餐我一坐下已點了一午餐, 咖哩牛肉飯 $48, 和一小菜套餐, 是豆豉鯪魚油墨菜$64, 已告之等朋友來, 等通知才上菜所以職員先來湯, 飲品, 湯非常多味精朋友來了, 職員便上了牛肉飯, 一般, 份量細但等了很久也未來套餐, 催了三次才來那菜, 菜非常多汁, 不好吃, 當時245只有兩三枱客, 根本是職員沒通知廚房, 我們急急用餐便走了不會再來到晚上才想起那職員沒有給我們一碗飯, 只給我們一碟菜, 但那是一個套餐莫非團購就是那樣差待遇?
昨天和朋友於2時到達, 因之前買了團購劵, 所以來吃午餐

所以職員先來湯, 飲品, 湯非常多味精

朋友來了, 職員便上了牛肉飯, 一般, 份量細

但等了很久也未來套餐

不會再來

莫非團購就是那樣差待遇?
2017-08-15
用餐優惠
團購
2017-08-05 1359 瀏覽
While others would comment that Tso Choi serves 'traditional' Canton dishes, I find that the food experience here is unique and untraditional. One of the specialities here was lard rice. There were three components to this dish -  rice, lard, and soy sauce. To eat, you pour some of the sauces on to the rice and it's done. The mixture exhibited an aroma similar to minced pork instant noodle. It was very fragrant but did not have a strong taste, much like eating Truffle oil. I thoroughly enjoyed other dishes too, I just wished the Kao Yok is less oily so I can enjoy it without much guilt.
2017-07-22 1290 瀏覽
中午時間,間間餐廳都要等位之時, 這間粗菜館通常都有位。午市套餐大概六十幾蚊一位, 有數十樣可供選擇。 我通常選小菜套餐 ,一餸一湯一飯, 餸菜精美份量不少, 少鹽走味精少油,健康之選,老火湯入味,張枱夠大, 環境舒適,仲有茶水。蔡瀾都推薦嘅餐廳, 我就更加放心約朋友來吃。
中午時間,間間餐廳都要等位之時, 這間粗菜館通常都有位。

蔡瀾都推薦嘅餐廳, 我就更加放心約朋友來吃

2017-05-29 1434 瀏覽
中午一點幾鐘晏晝時間黎到,餐廳幾大仲有2層所以唔駛等位午市套餐叫左蜜味東坡骨同埋老火湯,椰子煲雞好清甜而且一啲都唔油膩,好啱夏天飲!如果有小小椰肉同雞肉食就perfect喇!主菜東坡骨好正,啲肉炆到好冧,好輕鬆就可以將骨肉分離,味道甜甜地好開胃!豬油撈飯要加$8, 但見佢上枱個樣咁精緻即刻覺得抵番啦!平時唔多鍾意食飯既我都輕鬆清左成碗同事就嗌左麻婆豆腐肉鬆飯,裡面除左辣椒之外仲有啲薑片,食落比平時食開既辣啲。整體黎講呢個粗菜午餐真係堅正!有機會一定encore!
中午一點幾鐘晏晝時間黎到,餐廳幾大仲有2層所以唔駛等位

整體黎講呢個粗菜午餐真係堅正!有機會一定encore!