2024-03-06 335 瀏覽
呢間cafe好耐之前係銅鑼灣希雲街食過,當時都覺得質素唔錯,今次路經北角就想再試一次。Cafe的裝修純白色,睇落好清新,好鍾意牆上面的白色裝飾,好打卡able🤣貴族全日早餐 $158一揀就揀最貴的all day😏我要做貴族😆呢個all day食材非常豐富,有蝦有青口,仲有香腸同煙三文魚。青口質地都幾結實,味道濃郁,都食到芝士味同蒜蓉味,呢個配搭都幾好食。蝦有三大隻連殼上,不過用刀輕輕挑幾下就雜殼,都好方便。蝦肉好結實,蝦頭一d黑都無,好似都幾新鮮,食落好有香草味同蒜味,好好食👍🏻煙肉煎得脆脆哋,食落唔會太鹹,油脂位好香。炒蛋好有奶味,炒得都好滑。香腸好有香草味,質地偏結實,都唔錯。牛角包非常鬆化,好酥脆,而且牛油味好濃郁。三文魚就有少少鹹。沙律菜份量都多,而且好新鮮,配芝麻醬。蕃茄好甜,粟米粒好有牛油香,但唔知點解好似食極都仲有🤣鮮奶抹茶 +$18抹茶味道濃郁,都飲到奶味,兩者都幾balance,好啱我口味。無邊 (和富道) (北角)北角和富道92號地舖*上述文章只供參考及以當時價格為準

貴族全日早餐 $158
一揀就揀最貴的all day😏我要做貴族😆

鮮奶抹茶 +$18

無邊 (和富道) (北角)
北角和富道92號地舖

*上述文章只供參考及以當時價格為準