2014-10-09 1052 瀏覽
和公司同事本來打算在南記排下隊,最後見到斜對面間檀島無人排隊,於是乎諗到無諗就走左過去~ 大家睇相都知真係吉吉地~ 不過入到去又見到好多人坐哂係度,感覺上檀島都應該幾出名丫~ 所以就即刻search下有乜好食! 第一樣出名嘅係呢杯檀島熱咖啡,其實我唔係好明白點解會有人推介,難道佢地覺得熱咖啡加左2包brown sugar 都係酸嘅係正常? 仲難飲過starbucks喎..... 又由於openrice話呢度啲「窩蛋牛肉飯」唔錯,咁我又order左,如圖中所示,其實佢地同普通茶餐廰以至酒樓唔同嘅係佢嘅窩蛋牛肉係用一個透明碗上,做成「另上」,但老實說,我一直以來對窩蛋牛肉飯嘅認知,係用飯嘅熱力整熟一隻未熟嘅蛋,但呢度竟然咁特別用牛肉來整熟隻蛋,真係有特式勒。最慘係其實真係麻麻地好食﹐,個汁好稀,啲牛肉散鬼哂,唉~ 食左一半都唔鬼想食,等我仲為左佢放棄左38蚊嘅午餐之選! 建議女仔嘅話可以叫減一半飯,不過無平架喎~ 飯後,我同我同事都喊哂,終於明白呢間野喊樣嘅由來!
建議女仔嘅話可以叫減一半飯,不過無平架喎~
飯後,我同我同事都喊哂,終於明白呢間野喊樣嘅由來!
2014-10-08