2024-05-02 57 瀏覽
經典手打羊肉漢堡 (轉菠蘿包) $118小編很喜歡菠蘿包這個隱藏菜式😍😍😍!小店提供的菠蘿包比一般麵包舖內售賣的,會相較硬身少少🤏,表面糖皮亦會脆身少少,配漢堡能增添脆口感覺及少少甜味,簡單一流😋😋😋。羊肉漢堡的肉汁滴/滲到麵包上亦不會令麵包變得過腍👍🏻。羊肉漢堡並沒有羊的臊味,食落跟牛肉漢堡有點相似,相信怕羊臊味的朋友亦能接受😉。反而鍾意食羊嘅小編反而覺得唔夠臊味😛(五星係俾菠蘿包嘅🤭)煙三文魚釀珍寶蘑菇漢堡 $98這個菜式我們並沒有轉菠蘿包,試試原配的麵包。麵包軟熟,加牛油烘底,少少脆口,正常發揮,唔錯嘅。煙三文魚的放置方式與我們預期的不一樣。我們預期原片煙三文魚夾於漢堡中間;而此菜式呈現的是把珍寶蘑菇🍄‍🟫反轉,並於其凹陷處放置已經調好味道的煙三文魚碎。雖然驟眼睇煙三文魚的份量不多,可是入口時煙三文魚的香氣十分濃烈,配以珍寶蘑菇的Juicy💦整個漢堡相對於以上的羊肉漢堡較清新不油膩👍🏻👍🏻👍🏻Mocktail - Virgin mojito $50杯內有大量薄荷葉以及青檸,兩者加埋梳打水的氣泡🫧,簡直Fresh上加Fresh,配埋漢堡一齊食好夾🥰結論小編喜歡菠蘿包多於普通漢堡包,
經典手打羊肉漢堡 (轉菠蘿包) $118
經典手打羊肉漢堡 (轉菠蘿包)

(五星係俾菠蘿包嘅🤭)

煙三文魚釀珍寶蘑菇漢堡 $98

Mocktail - Virgin mojito $50
Mocktail - Virgin mojito

結論

小編喜歡菠蘿包多於普通漢堡包,用菠蘿包來做西式漢堡有點中西合璧的感覺,可不止是gimmick,而是味道、口感上都合襯。而且轉菠蘿包不用額外收費喔🤭🫶🏻。

創意 & 味道都💯
2024-05-02