2021-06-13 251 瀏覽
三日連假,大胃真係冇興趣同出面啲人逼,但又冇辦法屈喺屋企上環從來都係假日避世嘅好選擇,呢間印度創意料理喺weekend變得格外寧靜好少見到印度菜會有三文魚,仲要調味簡而精,適當加入蒜片同檸檬汁,等魚油同蒜油交匯一碟上,肉質更嫩更香印度脆餅有啲似印尼脆片,上面加上胡椒同蕃茄等醃料,老細叫我地趁熱食,係好開胃嘅菜前小食又到印度料理常客—Naan,上面有啲蒜粒,非常惹味點埋椰汁咖喱,超香口,記得食埋裡面嘅雞肉,入味又嫩滑印度茄子大胃真係第一次食,配上印度風味嘅醬汁,可口程度不亞於魚香茄子煲大胃食過幾次印度芝士,都係第一次見炸芝士,連埋蔬菜一齊炸點埋啲醬食仲過癮,呢間料理芝士真係好出神入化飲品當然唔會少得Lassi啦,上面有埋拉花,而且睇得又飲得,冇其他餐廳咁甜拉茶唔會太辣,但又好溫和咁帶出香料嘅味道,飲得過老細話不停鑽研好味菜式,嚟緊應該不斷有驚喜,大胃就覺得呢間餐廳嘅口味好啱香港人食
三日連假,大胃真係冇興趣同出面啲人逼,但又冇辦法屈喺屋企

炸三文魚

香辣鬆化胡椒餅

蒜茸烤餅

又到印度料理常客—Naan,上面有啲蒜粒,非常惹味

椰汁咖喱雞

點埋椰汁咖喱,超香口,記得食埋裡面嘅雞肉,入味又嫩滑

印式燴茄子

Paneer Pakodas

大胃食過幾次印度芝士,都係第一次見炸芝士,連埋蔬菜一齊炸

2A二人

點埋啲醬食仲過癮,呢間料理芝士真係好出神入化

芒果酸奶

特色香料茶

拉茶唔會太辣,但又好溫和咁帶出香料嘅味道,飲得過

2021-06-12
炸三文魚