2017-12-22 1807 瀏覽
一年一度嘅聖誕節又就黎到喇,約左喺九龍灣返工ge閨蜜相聚, 指定動作當然係即刻上openrice睇下附近有咩好野食啦。見到淘大花園商場ge XOXO Cafe Lab主打韓式加台式都幾吸引咁就決定去試下。餐廳門口已經充滿聖誕氣氛,餐廳裝修主要用粉藍色感覺好柔和舒服,再加埋浪漫的童話式裝修,好適合情侶黎。門口見到有2人套餐,不過入到去見到餐牌比較吸引,所以都係散叫。前菜叫左七味燒魷魚同鹽酥豆腐,個豆腐外面炸到好香脆但一d都唔油。主菜當然要試下呢,好似舊雲咁幾得意嘅泡菜炸雞抱泡鍋飯。上菜時店員貼心提醒小心被鐵板燙傷, 還用膠套套著手柄 呢個抱泡鍋飯要焗15分鐘,我哋都等到好心急好想知舊雲入面係點。外層蛋白真係入口即溶, 飯味夠濃,但唔算好辣而且份量幾多都夠兩人食,整體來黎講幾好味。閨蜜飯局重點當然係甜品啦, 呢個白桃甜奶親親蜜語賣相超吸引 棉花糖內一粒粒多士, 旁邊有幾粒白同煉奶, 原本以為平平無奇, 一入口 好香玫瑰味~~好驚喜!下次再encore!!

主菜當然要試下呢,好似舊雲咁幾得意嘅泡菜炸雞抱泡鍋飯。
上菜時店員貼心提醒小心被鐵板燙傷, 還用膠套套著手柄

閨蜜飯局重點當然係甜品啦, 呢個白桃甜奶親親蜜語賣相超吸引

好香玫瑰味~~好驚喜!
下次再encore!!
2017-12-14