2022-07-11 170 瀏覽
男朋友好鐘意飲咖啡, 我又鐘意四圍食, 見到呢間cafe新開而且交通都好方便於是今日放假就黎試一試~一落車行左5分鐘唔使就黎到呢間位於葵芳廣場地下嘅cafe, 門面已經好靚非常適合打卡, 大約12點左右去到門口已經有一條小小人龍裝修以白色x米色為主調, 感覺非常悠閒同舒服, 而家去唔到旅行, 都可以有小小渡假感, 餐牌設計都好靚, 而且係全人手寫, 非常有心思除左有高枱同普通枱餐廳中間仲有圓形梳化位, 非常特別~🥗無激素雞胸沙律食雞胸最怕鞋口, 呢個雞胸做得幾嫩滑, 平時唔鐘意食牛油果嘅我 呢個牛油果真係幾好味喎, 無草青味, 雞蛋成熟程度岩岩好, 底下嘅沙律菜用鹽調味幾特別, 咸咸地幾開胃, 青瓜同蕃茄仔都好新鮮, 成個感覺健康fresh又好味!🍝古法卡邦尼亞意粉有別於平時食到嘅卡邦尼意粉, 佢係無咁奶油味, 偏向芝士味多啲, 侍應姐姐提醒一定要趁熱食, 如果唔係D芝士凍左會好「漿口」, 芝士味好香濃, 佢係扁意粉, 而且煮得岩岩好, 幾煙韌☕Cappuccino佢呢個cappuccino上面嘅泡沫係超大層超鬆軟, 我都試左啖唔錯, 男朋友話幾正~🍵Macha Latte 豐盈奶泡上

除左有高枱同普通枱餐廳中間仲有圓形梳化位, 非常特別~
無激素雞胸沙律
🥗無激素雞胸沙律
🍝古法卡邦尼亞意粉
☕Cappuccino
MATCHA LATTE
🍵Macha Latte
豐盈奶泡上面舖滿抹茶粉, 奶味夠滑, 甜度岩岩好, 唔會過甜!
2022-07-09
無激素雞胸沙律