2018-01-17 1431 瀏覽
今晚我們喺尖沙咀見完客之後,咁啱喺街撞見個朋友,而佢又未食飯,所以就決定一齊食,佢同我們介紹話喺亞士厘道有間中東菜餐廳叫「Ebeneezer’s Kebabs & Pizzeria」嘅咖哩好正,所以我們就去咗食晚飯!由於佢食過好多次知道邊啲係好食,所以今次係佢負責點餐!我們叫咗鷄肉卡巴嘅餅皮質感好煙煙韌韌,鷄肉嘅肉質都幾嫩滑,而且份量非常足料,除咗鷄肉之外,其他嘅餡料仲有生菜、蕃茄同洋蔥等等等等⋯⋯令到口感更加豐富,兼且唔會有好油膩嘅感覺!燒鷄肉薄餅嘅賣相好色彩繽紛吸引,餅底嘅厚度適中,質感都幾鬆軟,但批邊就比較硬身!咖哩羊肉飯「大辣」同咖哩魚肉飯「小辣」嘅咖哩汁非常惹味濃郁,雖然有「大辣」同「小辣」之分,但都一樣有好香濃嘅椰汁香味,羊肉雖然有好濃烈嘅膻味,但唔會覺得難食,魚肉嘅肉質相當嫩滑,而且份量都幾多,至於米飯嘅質感就比較硬身,但都幾煙韌!
由於佢食過好多次知道邊啲係好食,所以今次係佢負責點餐!
我們叫咗鷄肉卡巴嘅餅皮質感好煙煙韌韌,
鷄肉嘅肉質都幾嫩滑,而且份量非常足料,
兼且唔會有好油膩嘅感覺!
燒鷄肉薄餅嘅賣相好色彩繽紛吸引,
餅底嘅厚度適中,質感都幾鬆軟,但批邊就比較硬身!
雖然有「大辣」同「小辣」之分,但都一樣有好香濃嘅椰汁香味,
而且份量都幾多,至於米飯嘅質感就比較硬身,但都幾煙韌!
鷄肉卡巴
燒鷄肉薄餅
咖哩羊肉飯「大辣」
咖哩魚肉飯「小辣」
2017-11-03
鷄肉卡巴
燒鷄肉薄餅
咖哩羊肉飯「大辣」
咖哩魚肉飯「小辣」