2020-08-09 564 瀏覽
疫情下,工作前食個早餐是煩惱好多餐廳都要搭枱,老寶講:我梗係唔想同個三唔識七既人面對面除底口罩啦,一個唔覺意人地講電話或者咳一聲,我碟野仲食唔食好?但唔好意思,無立法唔可以搭枱,可選食同唔食!今日試呢間原因好簡單,有好多二人枱(咁可以一個人坐)而且每張有間板。雖側餐廳內總有坐得擺隻腳上椅唔帶口罩既大叔響度講野(好彩我同距有4米左右距離)但無職員理佢地兩個大叔,所以佢隔壁左右既枱都無人坐,入左來都行返出去。奶茶用黑白淡奶夠奶香,但唔知點解飲既時候會有紅豆冰既影子蛋夠滑,份量不會太多,剛剛好,有蛋味通粉偏細碗,夠唔大食既女仔食,男仔食左應該唔夠飽。但佢勝在湯底都有飽片味,啖啖通粉連湯夠正,不會太咸又不油。唔錯唔錯。疫情下餐廳生意難做,坐左20分鐘,眼見近90%滿坐(只除左大叔隔離同門口位)。不過咁,坐得舒舒唔洗搭枱食個安樂無壓早餐,一定會繼續幫襯
疫情下,工作前食個早餐是煩惱
奶茶用黑白淡奶夠奶香,但唔知點解飲既時候會有紅豆冰既影子
蛋夠滑,份量不會太多,剛剛好,有蛋味
不過咁,坐得舒舒唔洗搭枱食個安樂無壓早餐,一定會繼續幫襯
2020-08-09
$35 (早餐)