2022-07-15 427 瀏覽
成日見到網上面好多人介紹安利嘅「切腩魚片撈粗」同「鮮油奶多」,我終於有機會去試吓啦😋 我以為安利咁出名,可能會似澳牛咁要食光速餐。原來都唔係,伙記有禮貌,而且地方比一般茶餐廳乾淨。雖然要搭枱,但係都唔太迫(同小朋友一齊就另計)我慕各而去嘅「切腩魚片撈粗」果然冇令我失望!牛腩好腍,又唔肥;魚片彈牙;粗麵爽口冇鹼水味,不過豉油味唔太濃。我加左D醋同辣椒油就啱晒自己口味。跟麵嘅上湯出奇地好飲,飲完唔會口渴。「鮮油奶多」塊牛油真係好厚!我本住肥就肥,食咗先算嘅心態去食。但係可能期待過高,我嘅結論都只係塊牛油好厚😅煉奶唔夠多,麵包又唔係好香。下次唔會再嗌。另外叫咗杯熱奶茶。茶底香濃,花奶味亦好足,係一杯好飲嘅港式奶茶。

鮮油奶多
切腩魚片撈粗