餐廳: 八雲札幌拉麵
資訊:

2020-12-08 718 瀏覽
首先要講返我唔係第一次嚟食呢間野,不過希望佢可以作出少少改善,所以先喺度寫食評,同埋分享一下我對間野嘅感覺同意見。我就以其中一日所食嘅嘢來做例子叫左一個豬肉拉麵加辣,同一個雞翼小食首先講吓佢嘅質素同味道:1.豬肉有三片,拉麵份量適中,湯嘅味道就比較普通,冇乜特色2.雞翼燒得焦脆,上面落咗少少鹽去燒,味道只有鹹味,而且肉質太乾3.辣度適中,唔食得辣嘅人都可以試吓之後講吓佢嘅服務,間野有收+1:1.一坐低會有杯茶俾你,但杯茶有機會係凍的,而且佢溝水得好嚴重,冇乜茶味好似飲緊水咁2.上食物嘅次序有啲亂,所有嘢一次過上晒,但好多時未食到嗰樣已經凍咗3.先叫嘢食但會遲食過後叫嘅人,(叫同一款拉麵)4.明明冇其他客人,都冇得自己揀枱坐,吧枱位置空間嚴重不足最後收費連加一$91除非以上問題有所改善,否則性價比算低

我就以其中一日所食嘅嘢來做例子
叫左一個豬肉拉麵加辣,同一個雞翼小食

首先講吓佢嘅質素同味道:
1.豬肉有三片,拉麵份量適中,湯嘅味道就比較普通,冇乜特色
3.辣度適中,唔食得辣嘅人都可以試吓

之後講吓佢嘅服務,間野有收+1:
3.先叫嘢食但會遲食過後叫嘅人,(叫同一款拉麵)
4.明明冇其他客人,都冇得自己揀枱坐,吧枱位置空間嚴重不足

最後收費連加一$91
除非以上問題有所改善,否則性價比算低