2019-12-19 435 瀏覽
Greyhound 之前兩次都係幫襯九龍塘又一城店鋪,覺得餐廳無論環境同食物質素都好唔錯,已經留下深刻印象;今晚約左個朋友去太古食晚飯,朋友咁岩提議去Greyhound ,我緊係舉腳贊成啦😋。餐廳雖然主打泰國菜,但餐廳裝修好西化,坐位舒適,空間感夠大,感覺幾高檔。單骨雞翼 ~ 雞翼已經一分成為二,不但容易進食,而且另雞肉更加入味,炸得夠乾身,但雞肉仍然保持juicy,推介👍🏻。意大利肉腸芝士餅 🌮~ 芝士迷必點,一口咬落去可以拉絲嘅小食,外層餅底兩邊都好香脆,入邊嘅肉醬餡料加埋香料同茄蓉,味道同口感都非常豐富。泰式沙嗲雞柳串 🍡~ 食串燒個醬汁至為重要,呢個沙嗲醬,味道不單止濃郁,仲有細細粒嘅花生粒粒,好正👍🏻,雞柳只有輕輕醃過嘅底味,但點左個醬汁後,成個味道生猛晒🤣伴碟嘅青瓜🥒、洋蔥、紅椒🌶串,清新爽口;粒粒多士,脆卜卜,最好就係點埋淨餘嘅沙嘜醬,好味😋。🥢泰式部隊鍋麵 ~ 呢個好有驚喜,海鮮鋪滿左成個鍋面,(青口、大蝦、帶子、魷魚圈、魚柳.... )麵底口感似伊面,配埋個冬陰公湯底熱辣辣上枱,係一個連湯都全部清晒嘅鍋麵🤣最後緊係要黎一個甜品啦,呢度出名係椰子🥥蛋糕,之前已經試過,所

單骨雞翼

意大利肉腸芝士餅🌮

泰式沙嗲雞柳串🍡

泰式部隊鍋麵🥢

最後緊係要黎一個甜品啦,呢度出名係椰子🥥蛋糕,之前已經試過,所以今次就試下另一款,千層蛋糕。
芒果千層蛋糕 🍰 ~ 大大件,兩個人share都夠晒食,千其唔好比側邊嘅忌廉嚇親,雖然忌廉好厚身下,但食落一d都唔會覺得好甜好溜咁,夾埋芒果粒一齊食,又香又creamy😋,食埋飯後甜品,感覺真係大滿足😌。
芒果千層蛋糕

整體黎講,Greyhound 出色嘅fusion 泰菜,雖然價錢屬於中上,但無論餐廳環境同食物質素,試過都會覺得物有所值👍🏻
  • 意大利肉腸芝士餡餅
  • 單骨雞翼