餐廳: 周記點心
資訊:

2019-07-28 460 瀏覽
今日去卑路乍灣影打咭相。知道這間店有出名的芝麻虾多士。所以特別到這裡食完再去。這間食店中餐西餐都有。都幾有趣。不過它們的點心都真係唔平。味道都只係普通。所以唔會特別推介。今次要推介的係它們的多士。我的點了兩份多士,一份甜-朱古力西多士和一份鹹-芝麻虾多士。老實說如果你唔係太食得甜。唔好點西多士,因為真係太甜。砌開沒有流心感覺。已經很失望。這個燒賣根本無驚喜。那些松露和蟹子根本零味道⋯價錢超貴,送來時已經唔熱,不過唔試一款點心,又怕唔夠飽。這個芝麻蝦多士超好食。芝麻開首見到都覺得會唔會落太多⋯但原來芝麻放在虾多士上真是超夾。雖然價錢唔平,但真係值得一試,很多食評家都話變差了。我好難想像以前會有幾好味這個芝麻流沙西多士我要強調我地本來唔係點這個的。因為職員送錯,我地又無留意,所以我們就砌開影相加試味。但我就無試過,因為我唔太鍾意太甜的食物。我一直都以為佢係朱古力,因為我地點了朱古力,男朋友試左就發覺唔太有芝麻味,只係甜味⋯最後轉返的朱古力味我地就沒有再影相,因為賣相其實差不多,男朋友就話那個超級有朱古力味。還很甜。因為擁有大量朱古力,真的是流心的。如果大家唔係甜食愛好者,要三思而行呀。總結
今日去卑路乍灣影打咭相。
鴛鴦燒賣
芝麻蝦多士
黑芝麻流沙西多士

總結:這裡最好都係點西餐,想食點心其實香港很多比佢更好的選擇。但虾多士都目前為止,我真係未嘗試過比佢地更好了。
2019-05-13
芝麻蝦多士