2023-04-21 93 瀏覽
今日去食一間出名芝士奶奶雞既餐廳,不過唔係試個度既奶奶雞雞肉,而係去試一試佢地既冷盤小菜同好有特色既小籠包!😀例如有辛辣泡菜水母前菜再加上朝鮮醬油八爪魚拼青瓜,味道非常鮮甜,水母亦都唔係好多餐廳有得食,再加上泡菜非常之開胃酸酸甜甜小辣感覺!朝鮮抓魚拼青瓜非常開胃!食完之後胃口多多食物都裝得落!再加上青瓜非常新鮮爽口!都有生津解渴嘅作用!之後我再叫咗個特色密瓜梳打,味道清新微甜唔會好多人造色素,加上份量超大杯超抵飲!再叫咗個當地嘅韓式白飯!飯粒係類似珍珠米食落香韌,飯粒口硬適中!另外當然再叫咗個滋味小食拼盤,有芝士類似洋蔥圈質感,咬落去內脆外軟入口即溶好有刺激感!三角芝士薯,充滿芝士淡淡啖啖都係芝士濃郁香味!仲有脆炸薯角非常香脆可口!最令我難忘一定係呢個泡菜小籠包!佢入面雖然係冇湯汁嗰種醬爆嘅感覺!但係泡菜加豚肉混合嘅感覺非常之夾!再加上越食越開胃真係好想食完一籠又一籠!!
今日去食一間出名芝士奶奶雞既餐廳,不過唔係

朝鮮抓魚拼青瓜非常開胃!食完之後胃口多多食物
都裝得落!再加上青瓜非常新鮮爽口!都有生津解渴嘅作用!