2013-07-04 2481 瀏覽
網上得知Lobster Bar and Grill有龍蝦下午茶,但只到6月...所以火速打電話去訂台,只有29號有台, 好彩又比我係最後一日食到到左星期6放工放1 PM, 和同事即為龍蝦飛出金鐘, 因一早已訂台,無需排隊3:30 pm入坐,細心男侍應為我拉椅就坐, 再為我們講解TEA MENU, 我們亦很快決定選定二人份的下午茶只係等左5 mins就上菜了 (因為好趕先去到,真係pat pat都未坐暖就要食野xd)Scone都係要趁熱食有奶油和士多啤梨果醬可以選擇  (奶油明顯無上次洲際個個咁肥)同上次一樣既係, 我地影相都影左10 mins~~影相期間,我的order的black tea到了全銀器茶具!!係好靚但好重=3=飲左一啖茶之後發覺自己選擇錯誤!!!太濃了!!!Scone我真係趁熱食所以無影相~~都係有原味和提子乾兩款, 因我的好同事唔食提子乾, 我就只係食左提子乾味的Scone但感覺同洲際個個一樣咁好味<3再黎就係鹹點的部分龍蝦黑魚子脆筒: 味道鮮甜,不過可能我食左Scone先食佢,脆筒林左由左上開始~~三文魚軟芝士黑麥包:芝士味濃,配三文魚好正 龍蝦肉三文治:啖啖

龍蝦盛宴
Scone都係要趁熱食
同上次一樣既係, 我地影相都影左10 mins~~
影相期間,我的order的black tea到了
black tea
全銀器茶具!!係好靚但好重=3=
飲左一啖茶之後發覺自己選擇錯誤!!!太濃了!!!

Scone我真係趁熱食
所以無影相~~
但感覺同洲際個個一樣咁好味<3

再黎就係鹹點的部分
龍蝦他他黑魚子脆筒
龍蝦鹹點
由左上開始~~
三文魚軟芝士黑麥包:芝士味濃,配三文魚好正

龍蝦肉三文治:啖啖龍蝦肉,這個超級好食

龍蝦牛油果三文治:喜歡牛油果的質感,和龍蝦很相襯,也是好味之選

鵝肝三文治: 鵝肝好滑,令第1次食鵝肝的我愛上了<3

最後就係甜點的部分
甜點
一共有8款...我又無影晒相就食,所以只有5款上左鏡

我都唔會每款講,但總括一句:
無特別,無驚喜,唔係好好食,極普通
(分分鐘美心d西餅重好食過佢)

結尾: 今次食晒鹹點+甜點都只係飽左7,8成...比起上次洲際,明顯今次無咁油膩
環境舒適, 但就無左個靚景

希望Lobster Bar and Grill會好好改善甜點的部分!!

報告完畢~~~

2013-06-29