2015-08-20 4511 瀏覽
放假日約左朋友銅鑼灣食午飯,唔想同人迫,所以去左朋友介紹既brunch club。位置有d遠,times square行過去要大約5-10分鐘,第一次黎都要搵一陣,因為喺1樓,裝修都唔錯,英式酒吧feel我叫左mix grill,其實即係all day breakfast ,好多野食muffin 鬆軟牛油好香。薯餅脆卜卜。我要左poach egg, 隻蛋流心既但冇咩蛋味。豬肉腸食到滿嘴油香,可惜太細條,好似一條粗既芝士腸咁大,短短既。其他雞肉、火腿、煙肉無特別,同屋企事但搵個煎pan煎既一樣,乾乾地咸咸地。最難食係炒洋蔥,好似碟頭飯d伴碟咁,冇味又油淋淋。Egg Benedict 有驚喜,好多地方個荷蘭汁酸到死,呢度除左酸,都食到牛油既香味,係有層次既,唔係一味死酸,三文魚肥美冇腥味。普通茶記凍啡好飲過佢,可以唔哂叫Lemonade 新鮮榨既,唔太甜甜品Banoffee 超大件,成個山咁!單係我呢件已經有3隻蕉。忌廉算滑溜,蕉唔夠熟,焦糖夠味,但批底散修修濕立立,我地食哂左上面d蕉同cream,個底太難食食唔落
要行樓梯上1樓
餐廳+酒吧,應該幾啱happy hour
門口等候區有鋼琴做裝飾

Mix grill

Egg Benedict with smoke salmon

Flat white

普通茶記凍啡好飲過佢,可以唔哂叫

Lemonade

Lemonade 新鮮榨既,唔太甜

Banoffee

Banoffee