2019-04-12 106 瀏覽
同朋友約出黎食飯,醒起呢幾日喺ig見到Goobne既廣告,一於去試下佢個蜜糖香滑烤雞啦!我地無預約,但係晚餐時段都唔洗等好耐,大約10分鐘就有得坐喇。我地嗌左兩樣野,分別喺蜜糖烤雞同埋蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷。個雞蛋卷好快就黎咗喇。首先佢既分量好夠,就算3、4個朋友share都無問題。蛋卷上面鋪滿咗厚厚的千島醬同蟹籽,淨喺睇到都令人食慾大增😍切開蛋卷,入面既芝士滿到就黎流出黎,絕對落足料👍🏻一啖咬落去,首先酸酸甜甜既千島醬會打開你既味蕾,然後芝士既鹹香會混合蛋卷既甜滑充滿你既口腔😋整體口感軟滑而豐富,絕對要試!期待已久既蜜糖香滑烤雞終於上碟喇!我地揀咗有骨既烤雞。先講賣相,每件雞都烤到金黃色,再塗滿蜜糖芥末醬,睇落又飽滿又有光澤✨放到入口,蜜糖芥末醬甜而不膩,令人好開胃😋雞肉件件都好嫩滑juicy,一啲都唔乾身,同蜜糖醬真係好夾,對得住佢咁多既宣傳👍🏻總結而言,呢個蜜糖香滑烤雞無令我地失望,而蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷就帶俾我地更多驚喜,下次黎到Goobne一定要試!
我地嗌左兩樣野,分別喺蜜糖烤雞同埋蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷。

個雞蛋卷好快就黎咗喇。
蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷

蜜糖芥末烤雞