2021-09-10 381 瀏覽
自第一次係皇后大道試過NINETYS,之後到星光行,終於嚟到較屋企比較近的YOHO(家住上水)。用SHKP apps係可以取票,預早取票變咗縮短咗等位時間。係上水一開車落到Highway便取票,去到店時等咗15分鐘就有位。YOHO店位置:一田嗰邊,戲院隔離入到去安排Bar檯,時間都兩點幾,嗰到個Menu都係有brunch box嗰啲,但我覺得好似有點細份,所以都係點返日頭Regular menu有嘅嘢。Salmon & Cheese toast 同Piggy Piggy係我同老公每次必點嘅,Salmon & cheese toast 我覺得擺碟好靚,啲三文魚加埋Cheese都唔錯👍🏻 Piggy Piggy會特別啲,slow cook煮個豬肉,隔離條蜜瓜先係最最最重點,因為條蜜瓜用薄河醃過再處理過,所以係透明狀態,配搭個豬包一齊食,好清新。咖啡就一杯Dirty一杯Flat White,NINETYS我鍾情佢個CHOCO BLEND🤭 飲到朱古力情、好Rich嘅味道。每杯咖啡附上小卡介紹咖啡豆🥰 我坐係Bar檯,有位帶Cap帽嘅男仔行過時有嚟介紹吓啲食物,彼如叫我試吓食咗啲莓再似咖啡味道

YOHO店位置:一田嗰邊,戲院隔離

我坐係Bar檯,有位帶Cap帽嘅男仔行過時有嚟介紹吓啲食物,彼如叫我試吓食咗啲莓再似咖啡味道會出啲⋯⋯嗰碟Piggy點煮,very good👍🏻

整體而言,NINETYS算高質咖啡店,食物好好味,只是有點貴。間唔中嚟吓是不錯的!
Dirty
Flat  white