2021-09-01 73 瀏覽
我朋友話想喺元朗國揾間日式餐廳,但又要感覺好似置身於日本咁!What❓佢想日本想到傻咗🤣呢個難題又點會考得起我呀!一於帶佢去具有居酒屋風格嘅餐廳👉🏻<稚>🥘鐵板金菇肥牛卷包得好實淨嘅金菇肥牛卷,金菇份量都算多,單單望落去都覺得個size夠粗線條🤣食落味道啱啱好,又唔會太甜或太鹹,唔錯!🐟海塩燒鯖魚前菜有芝麻醬玉子豆腐加惹味海蜇,呢兩款前菜令人好開胃👍🏻鯖魚食落無乜腥味,點解咁講?因為我個朋友係超唔鍾意食魚有好大陣腥味,佢話呢碟鯖魚乜腥味之餘,仲越食越滋味,又夠肥美,好正呀🤤我最欣賞碟魚嘅配菜,入面有兩片玉子燒,味道同我喺東京食到嘅味係一樣咁好食😋珍珠米嘅黏度同我喺日本食到嘅口感係一模一樣,水份夠,而且粒粒飽滿🤩抵讚👍🏻🟡燒物🐮熊本和牛串一啖一口size,入口牛香味濃!但又唔會有和牛嘅油膩感,好好食!我十分推介😍🥓車厘茄腩片串車厘茄咬入口夠多汁,又唔會酸!腩片肥瘦均勻,加埋車厘茄,味道都好夾!只可惜腩片有啲羶味,唔夠完美😌

🥘鐵板金菇肥牛卷

🐟海塩燒鯖魚
海塩燒鯖魚定食

前菜有芝麻醬玉子豆腐加惹味海蜇,呢兩款前菜令人好開胃👍🏻
前菜
味噌湯