2009-06-15 19 瀏覽
是日同幾個朋友去左元朗影相兼食野, 係濕地公園影完相就落番元朗, 打算食番個炒冰解下溫~ 點知一點半到左先發現原來兩點半先開門~所以去左食個面先番黎~講番正題~ 甜品鋪本身裝修無乜特別, 正正常常, 可能佢一開門, 我地就到, 所以座位都好闊落. 可能因為剛開鋪, 所以果日等候甜品的時間都有d耐, 不過都係好事, 證明係即炒~我果一行4人叫左4樣野,芒果士多啤利炒冰 - 好有芒果味~好正, 感覺其實有d似雪芭, 夏天食, 真係正到震. 因為我地去的時候無乜人, 老細仲俾我地自己落手炒兩下玩下~榴槤炒冰 - 榴槤味唔夠重, 不過都係勝在夏天食冰, 一定覺得好涼, 所以都覺得好食~~芒果腸粉 - 100分的甜品~ 芒果夠甜, 腸粉夠味, 夠薄. 配合得天衣無縫~ 正腐竹白果雞蛋糖水 - 無食, 亦唔係呢個店的賣點, 朋友食落都應該正常, 無特別總括來說, 呢間甜品店係值得一去再去的, 一來香港好似無同類型的甜品店, 二來炒冰睇落好辛苦, 但係老闆少完都仲好有笑容咁同我地傾計, 令我覺得佢對間鋪好有心!!

我果一行4人叫左4樣野,
芒果士多啤利炒冰 - 好有芒果味~好正

芒果腸粉, 好味
被炒的果汁
半成品
芒果士多啤梨炒冰
2009-05-31
$22 (其他)
芒果腸粉, 好味
芒果士多啤梨炒冰