餐廳係近朗屏個邊,雖然同西鐵/輕鐵站都有一段距離,但都唔算好入,所以都方便去。而間鋪既裝修都幾文青,但就唔太大間,所以黎食既話最好book定位先。食物方面,因為得兩個人同埋第一次黎食,所以嗌左一個沙律、一個意粉同兩杯野飲試下先。話說佢既上菜速度超快,好似落左單無耐就上晒菜😂首先講講個炸魷魚金柚沙律,佢底層係沙律菜,而面頭有滿滿既柚子肉,再配一個酸酸甜甜既汁。整體都幾夾,同埋d柚子唔會有澀味,但唔知點解食落會有陣類似羅拔臣啫喱既味😂 而個炸魷魚就唔太脆,味道一般,同埋個人鍾意配大蝦多d🙈之後就係個冬蔭公忌廉海鮮意大利麵,鍾意佢用闊條麵同埋煮得岩岩好,而d海鮮都足料,但隻大蝦食落就有少少霉。整體係幾好食,尤其個汁既稀稠程度岩岩好掛到係意粉度,同埋有冬蔭公味之餘唔會話好辣,因為我平時係頂唔到冬蔭公湯既辣度,但依個就無問題,所以唔食得辣既朋友都可以一戰。最後就係兩杯泰式奶茶,其中一個係有奶蓋。而佢個泰茶好唔錯,飲落茶味濃之餘又唔會話好甜。個人就鍾意無奶蓋多d,因為個奶蓋雖然係好味,但飲落同個泰茶唔太夾,同埋鍾意佢玻璃樽既泰茶係無冰,咁就唔會溝淡d味。總括黎講,服務同食物都有質素,價錢都唔算太貴

炸魷魚金柚沙律
冬蔭公忌廉海鮮意大利麵
泰式奶茶
奶蓋泰式奶茶
總括黎講,服務同食物都有質素,價錢都唔算太貴。而食物唔算大份,女仔食就岩岩好。不過佢地方比較細,所以會坐得比較密,同埋其他客講野大聲少少都會覺得好嘈。
2020-06-06
炸魷魚金柚沙律