2024-05-05 7 瀏覽
野川系一日式餐厅,有刺身、寿司、烧物、日料、拉面 多款日式小食既餐厅,而且仲开到凌晨两点既深宵食堂黎!仲有多款啤酒、日本酒、特饮 供应👍🏻今日同一班朋友嚟食下午茶🫶🏻 都几抵食!叫咗多款小食,同埋两个主食!粗粒牛角包汉堡🥐块牛肉好大块,咬落好多汁流出嚟,牛角包外面酥脆里面软糯,而且个薯蓉都好好食!芝士地狱海鲜拉面🍜呢个辣得黎又好有芝士味,因为呢度专做日本嘢,拉面味道正宗,连啲汤都饮埋。红糖糍粑、芋圆波波、芝士年糕呢三样都系我钟意食嘅糯米制品,呢度嘅糯米制品真系好出色,外皮炸得脆内里糯米软腍腍,好有咬口,食过咁多间嚟讲呢间算数一数二。冷盘叫咗泰式凤爪同咸菜鸡肾泰式凤爪好入味微酸开胃,有好多配料:洋葱红萝卜。鸡肾用甜味腌料腌,肉质易入口腌料微甜,是我喜欢的味道👅炸物- 鱿鱼须、虾春卷、芝士薯饼、吉列蚝呢度用新鲜食油炸食物,食物出炉热辣、松脆香口,好味道。最后拣咗两款雪糕特饮雪条梳打、奶茶雪糕红豆冰,呢度啲饮品有特色,我最钟意食雪糕再加饮品!一次过满足晒两个愿望店铺新颖装修、亦有霓虹灯🩷❤️🧡💛💚🩵💙💜亦露天也有设座,食物质素挺好,款式多种类,想吃的都有❤️,好适合一大班朋友饮啤酒、倾偈食嘢 🍺

叫咗多款小食,同埋两个主食!

粗粒牛角包汉堡🥐

芝士地狱海鲜拉面🍜

红糖糍粑、芋圆波波、芝士年糕

冷盘叫咗泰式凤爪同咸菜鸡肾

炸物- 鱿鱼须、虾春卷、芝士薯饼、吉列蚝
呢度用新鲜食油炸食物,食物出炉热辣、松脆香口,好味道。

最后拣咗两款雪糕特饮

#pancake #pancakebb #香港 #香港美食 #香港打卡 #香港生活 #香港美食打卡 #本地人吃什么 #跟着本地人吃就对了 #本地人爱吃的 #元朗美食 #五一 #黑雨