2024-05-13 33 瀏覽
「好燒式串燒專門店」是位於旺角砵蘭街一家開業超過十年的串燒店,店舖裝潢平庸,價錢亦大衆化,就係因為朋友推薦,今日特登過嚟試吓,唔知唔知原來咁高質素,食材新鮮優質,所有都係即點即燒,譬如龍蝦和魚就要起碼燒超過30分鐘,不過完全等得值得👍🏻▪️鹽燒大眼雞$168好少食到燒嘅大眼雞,同埋第一次食到如此香脆的燒大眼雞魚皮,肉質鮮嫩帶鹹香,魚鮮味頗濃,非常美味😋🦞適逢餐廳10周年推出優惠回饋顧客👍🏻👍🏻只需 $ 78就可以食到半隻大大隻嘅燒澳洲龍蝦,仲可以揀芝士或者蒜蓉燒,咁抵食我哋梗係兩款都點齊晒😋▪️龍蝦半隻(蒜蓉)$78▪️龍蝦半隻(芝士)$78一上台估佢唔到咁大隻,而且非常厚肉,肉質好彈牙,食得出非常新鮮,蒜蓉口味非常中式,滿滿蒜蓉的鹹香,芝士就係我嘅最愛,面層鋪滿溶化咗嘅拉絲芝士,和龍蝦肉簡直係絕配👍🏻這兩款都是必食推介,真心推薦好岀色▪️串燒豆腐 $22豆腐皮外脆,內裏軟腍多汁又Juicy ,吸收哂燒汁嘅味道▪️燒雞髀 $38原隻雞髀起骨再慢慢燒,首先係醃得好入味,雞皮燒得香脆,肉質多汁又嫩滑 ,啖啖肉好好味▪️鹽燒牛舌芯 $48外脆內軟充滿牛香,芯肉非常軟腍,少少海鹽黑椒調味,已經非常好食▪️

▪️鹽燒大眼雞$168

🦞適逢餐廳10周年推出優惠回饋顧客👍🏻👍🏻
▪️龍蝦半隻(蒜蓉)$78
▪️龍蝦半隻(芝士)$78

這兩款都是必食推介,真心推薦好岀色
▪️串燒豆腐 $22
豆腐皮外脆,內裏軟腍多汁又Juicy ,吸收哂燒汁嘅味道

▪️燒雞髀 $38

▪️鹽燒牛舌芯 $48

▪️煙肉露筍卷 $22
這個蘆筍好慷慨,嫩口爽甜,配煙肉就係最佳拍檔

▪️魷魚鬚 $28
食串燒比較少點魷魚,但見到好多枱都有點,賣相已經好討好,魷魚條條肥嘟嘟,口感彈牙,最好味道係配合惹味嘅燒汁

▪️蔭功豬$30
豬腩肉肥瘦適中,肉質彈牙,味道香香辣辣,調味係用泰式冬陰功香料處理,所以就叫做蔭功豬

▪️厚燒玉子 $22
甜蛋燒至外層燒香,口感香滑,味道甜甜充滿蛋香

▪️雞皮 $36
燒雞皮原來係店舖嘅隱藏餐單 ,好彩我問一問,店員話原塊新鮮雞皮唔係每日都有貨,今日有幸可以食到,雞皮燒得香脆透薄,就像食一塊充滿雞油香的薯片

▪️雞全翼 $ 44
生燒雞翼最好食,雞皮香脆肉質嫩滑,調味料用上孜然粉,香口惹味

▪️牛油栗米 $30
這隻品種的粟米本身已經好清甜,一口咬下去,充滿牛油和蜜糖香,而且燒得剛好,粒粒粟米都清甜多汁

▪️芝士焗西蘭花$52
西蘭花用芝士蒜蓉包住燒焗,燒熟後再灑上大量芝士粉,西蘭花配上熱溶芝士,有幾好味都唔使多講

▪️特色蒜蓉包( 配原粒蒜頭) $40
用心之作,大癲好味,蒜蓉包熱辣辣,充滿蒜蓉牛油香草香,最驚喜就係有燒得香口軟腍腍嘅原個蒜頭,再將蒜頭粒塗在蒜蓉包上,喜歡蒜頭的會非常喜歡,簡直係人間美味

• 鹽燒大眼雞
  • 芝士焗龍蝦