2023-07-31 815 瀏覽
係鰂魚涌個邊有好多好味既食店隱身係橫街窄巷,其中一間就係呢間台式餐廳,雖然店舖細細但係餐點選擇超豐富,咁我就試左:🥢是日精選 - 點子炸雞肉燥新竹米粉配椒鹽台腸片個餐一嚟到已經比佢個份量震懾到🤣炸雞同台灣腸既份量多到我以為自己叫左單點!每件炸雞都大大粒,雞肉仲保持到嫰滑,無論係雞同台灣腸既調味都唔會過重口味,淨係食呢兜小食已經飽左2/3😳肉燥米粉個湯底好濃,米粉爽口條條分明好好味,雖然以為肉燥係一般食開肉燥飯好多汁個隻,點知唔係,但又幾好食同埋味道好夠,所以就算成個餐份量咁大,因為好食所以都可以輕鬆食曬💗跟餐仲奉送飲品,店員介紹係預設無冰走糖,味道會淡左啲但都可接受,食完油膩濃味野後反而覺得飲落好清新可以清下個口腔👅呢度可以用超親民價錢食到呢個份量呢個質素,仲要包飲品唔使加一既午餐,真係清泉嚟😍點可以唔支持

是日精選 - 點子炸雞肉燥新竹米粉配椒鹽台腸片

🥢是日精選 - 點子炸雞肉燥新竹米粉配椒鹽台腸片