2013-11-05 4027 瀏覽
星期六一早醒左,突然想起之前老公話過想去試下weekend brunch, 就近近地揀左中環Azure,即刻打去訂位又訂到,就決定去試下。每位數$238 +10%,但Citybank card有85折,好抵食。 老公加$98有freeflow house wine添。雖然物唔大突出,但以呢個價錢,環境唔錯,可以消磨3個小時,都算ok喇。餐牌,頭盤同主菜每位選一沙律/頭盤/熱盤/甜品係自助型式,-頭盤同沙律吧唔差,-熱盤 - 都係點心,薯餅,茄汁豆,腸仔,一般早自助早餐食品 (唔算吸引)-甜品款式婆多,但係因為天氣熱,餐廳好透光,冷氣唔係好夠凍,所以麻麻(呢道餐廳要留意一下)呢個壟蝦湯超好味,好濃稠,香蝦膏味,我同老公都encore左。自選頭盤-鵝肝外脆內軟,verygood-海鮮盤,麻麻,熟蝦無乜味,蠔很瘦自選主菜- Portobello risotto - 明白risotto不會煮到全熟,但實在大生了,好似食生米一樣,no good- Flank Steak - 呢個好得,無特別要求下煮到6成熟,好有牛香,肉質軟,very good

餐牌,頭盤同主菜每位選一
沙律/頭盤/熱盤/甜品係自助型式,

-頭盤同沙律吧唔差,
龍蝦湯
自選頭盤
-鵝肝外脆內軟,verygood
-海鮮盤,麻麻,熟蝦無乜味,蠔很瘦
頭盤
自選主菜
主菜
2013-10-19
$230 (早餐)
用餐優惠
信用卡優惠