2014-04-23 1239 瀏覽
星期一至五有時間都會去下呢間金滿庭食下午茶,皆因價錢划算,免加一,食物質素又唔會因為咁而差.四十幾蚊就可以食到兩款食物,一款熱食一款小食嗌咗4個餐,一人一份四款小食有酸辣湯,雞絲粉皮,竹荀同醉雞.份量都ok,但會覺得次次飲酸辣湯有時特別酸,有時又特別辣至於雞絲粉皮,溝埋d花生醬落去好香口,而且d粉皮凍凍地,口感幾特別竹荀炒得好香,無咗竹荀獨有既怪味(自己感覺),所以幾中意食 醉雞就有d肥,同埋食皮多過食肉去到熱食啦...雪菜肉絲麵,湯底係雞湯.麵有d太少,但都好味.雪菜夠香同d肉絲食好match擔擔麵,花生湯底幾特別,開頭睇到d湯紅卜卜以為辣,但原來唔係,反而甜甜地,不過d湯有d稠,所以麵浸落去會好快糊上海粗炒,呢款自己唔係咁中意食,炒得太乾同埋有d燒焦咗咁呢個撈麵真心好食,肉碎同青瓜絲撈埋食好正,熱辣辣食好惹味,另有一碗雞湯.食完麵飲湯既話,唔會覺得口好乾埋單都係$170幾,而且食得好飽,所以都幾抵食咖
四十幾蚊就可以食到兩款食物,一款熱食一款小食
嗌咗4個餐,一人一份

四款小食有酸辣湯,雞絲粉皮,竹荀同醉雞.
份量都ok,但會覺得次次飲酸辣湯有時特別酸,有時又特別辣
竹荀炒得好香,無咗竹荀獨有既怪味(自己感覺),所以幾中意食

醉雞就有d肥,同埋食皮多過食肉

去到熱食啦...
上海粗炒,呢款自己唔係咁中意食,炒得太乾同埋有d燒焦咗咁

埋單都係$170幾,而且食得好飽,所以都幾抵食咖

2014-03-20