2017-08-12 176 瀏覽
同朋友去德福睇完戲,第一時間緊係去醫飽個肚先啦。而最近最方便,莫過於隔離e間鈴木咖啡室。其實之前喺第二間分店食過 麻麻地,但係適逢今日禮拜五晚又太多人呀,太多人排隊食嘢而我哋又肚餓,唯有畀多次機會佢啦。本身呢個軟殼蟹明太子忌廉意粉已經要成98蚊,我哋跟埋餐包一杯餐牌特飲同埋一個沙律,就要加多49蚊,計加埋1,啫係咁樣一個人食就已經要成一百六十幾蚊。我諗呢個價錢已經食到好多高高檔次嘅西餐廳。而食物質素,呢個軟殼蟹其實炸得唔錯,幾新鮮,但係外層粉太厚,唔夠脆,口感差咗少少,而且個軟殼蟹就太細件。依個意粉味道唔差嘅,明太子配忌廉係唔錯,但係略嫌嗰個汁太多水,令到個賣相唔討好,搞到好似係湯意粉咁樣食,奇奇怪怪。 個沙律味道 中規中矩。落咗唔少嘅黑醋喺入面,酸酸甜甜。菜呢既種類就唔夠多,而菇類切得比較大件,唔易入口。我哋跟餐揀左榛子綠茶。我哋叫咗小甜,點知唔知係個職員唔記得咗order小甜定點, 畀咗一杯勁甜嘅我哋。 但真係入唔到口, 就同職員換咗杯。 當然職員嘅語氣態度都麻麻地, 狀什不滿。 其實呢杯飲品都只不過係一啲綠茶粉沖水,再加啲榛子奶同忌廉,但沖得一啲都唔好飲。最後講返呢個辣肉腸piz

最後講返呢個辣肉腸pizza, 其實你都見到個賣相一啲都唔討好。同埋佢只不過係一塊薄批加啲芝士,蕃茄同辣肉腸上去,之後焗一焗。感覺嚟講如果係一間cafe做到呢咁hea嘅食物,我根本唔需要嚟呀。當然,咁樣整法個味道唔會太差嘅,我哋只能咁樣安慰自己啦。

總括嚟講除咗呢度係易搵位, 坐得都算之服舒服之外, 我諗我哋都冇咩機會再返check。