豆花妹撈米線係其中一間我覺得頗為傳奇既一間外賣米線店。兩個80後滿載夢想然後膽粗粗上森美個電視節目sell自己盤生意,又一擊即中offer左$100,000既創業基金俾佢地大展拳腳。由一開始知道係深水埗開第一間到而家唔知開左幾多間, 本小姐係上個星期日終於一嘗呢個豆花米線啦。我食左個豆花米線套餐,有米線+兩款小食(我揀左麻辣魚蛋同鹵水雞翼)+汽水/紙包飲品,價值$40,而現今呢個人工趕唔上通脹,一個字-好抵!另外仲叫左$20一份鹵水小食同埋我一望到就開心到彈起既原個小型西瓜汁。廢話少講,去相!!1. 豆花米線+麻辣魚蛋如果佢以一個普通麻辣撈米線我會覺得佢好好味,配料炸菜惹味十足配埋米線簡直完美,記緊要撈得好"暈秦",因為我太心急, 就咁撈兩下就放入口所以第一啖唔夠味,撈多一陣之後就perfect啦!不過佢既selling point 係豆花.....咁就有啲失望啦 豆花唔滑既...撈好啲米線連豆花都碎晒,食唔出有豆花魚蛋okay啦, 比我想像中辣,不過口感有少少粉粉地。2. 鹵水小食我要左鴨舌、牛肚同雞腎。另外套餐包埋既鹵水雞翼都係入面。味道不錯, 幾香鹵水味, 再入味啲就更好,美中不
豆花妹撈米線係其中一間我覺得頗為傳奇既一間外賣米線店。
廢話少講,去相!!

1. 豆花米線+麻辣魚蛋
豆花米線+麻辣魚蛋
豆花唔滑既...撈好啲米線連豆花都碎晒,食唔出有豆花
魚蛋okay啦, 比我想像中辣,不過口感有少少粉粉地。

2. 鹵水小食
我要左鴨舌、牛肚同雞腎。另外套餐包埋既鹵水雞翼都係入面。
味道不錯, 幾香鹵水味, 再入味啲就更好,美中不足係佢個雞腎冇切開既-_-,望到個雞腎都唔係好想食,end up冇食到個雞腎。
鹵水小食
3. 原個小型西瓜汁
30幾度見到呢個野真係即時同老細講,我要一個!
完全冇落糖水,原汁原味又夠凍,正!
得一樣唔好,佢俾我隻膠匙羹唔夠力挖啲西瓜肉出黎,要返到公司自己搵隻鐵羹一啖啖挖出黎食,安慰下我呢個星期日都要返工既小螞蟻 T.T
2015-05-31
10 分鐘 (外賣自取)