2018-12-20 874 瀏覽
今晚10點係尖沙咀收工, 想食少少野先返屋企, 咁岩今日同事講起食雲吞麵, 於是就約埋一齊收工行落佐敦去麥文記了。行到落去差不多10點半, 呢個時候店入面仲係好多客人!我與同事坐到最入的卡位, 我選擇困難症左一陣終於都係叫左雲吞麵雲吞麵好快就黎到喇, 雲吞好似有4粒?! 哈哈, 我掛住食冇認真咁數過.....好喇, 講返味道! 雲吞依舊係好味, 入面既蝦好爽口、而麵一樣係好似以前咁彈牙、湯底味道剛好!!至於同事就叫左豬手撈麵, 撈麵會跟埋一碗湯送上~同事比左一舊豬手比我試, 其實我本身就麻麻地食豬手, 不過佢係都要我試就食一次喇!不過估唔到呢度既豬手又幾好食喎!! 唔會有一陣怪味, 而且整得好林, 搞到我有少少對豬手改觀今次一食, 下次又唔知幾時先會掛住細蓉了!
行到落去差不多10點半, 呢個時候店入面仲係好多客人!

至於同事就叫左豬手撈麵, 撈麵會跟埋一碗湯送上~

今次一食, 下次又唔知幾時先會掛住細蓉了!
雲吞麵
豬手撈麵
2018-12-17
$40 (宵夜)
雲吞麵
豬手撈麵