1K
2019-05-03 558 瀏覽
鴻福堂由最初賣傳統涼茶店轉型成為一個現代健康概念的飲食企業,生產多元化,涵蓋草本飲品、中式湯品、龜苓膏及其他食品。而成日都話湯水好緊要,但係香港人有真係邊度有時間可煲番個靚湯飲....最多都係滾下湯就算而鴻福堂售賣的就正正是他們用品質好既食材,為大家製作一些健康又滋補的食品而鴻福堂都會定期製作一些新產品,營合市場既需要今次就出推出了特濃70%黑朱古力蛋捲 (手工製作)湯種都有好多可選擇如:滋補,養生,四季保健,滋味保健湯等等,數埋都有成差不多20種湯可供選擇今日就買左2款湯飲滋補美顏花膠響螺煲竹絲雞湯主要成份有:花膠、響螺、竹絲雞、淮山、桂圓、杞子花膠含豐富蛋白質,能補充骨膠原。響螺滋陰補腎、清肝潤肺。竹絲雞則養陰、補血及益脾。淮山百合補脾肺、潤肌膚。桂圓杞子滋補肝腎、補益心脾。飲落有一種膠既感覺,花膠溶於湯中,口感一流。強肺理肺川貝枇杷葉鱷魚肉湯主要成份有:川貝、枇杷葉、鱷魚肉鱷魚肉含豐富蛋白質和營養素,有潤肺化痰,止咳平喘功效。枇杷葉及川貝能清肺和胃、止咳袪痰。飲落沒有苦澀味,很清醇,相當不俗。價錢望落好似好貴$54,但係你自己真係買材料,時間,整番同一樣既湯成本又係幾多呢?所以我

而鴻福堂都會定期製作一些新產品,營合市場既需要
今次就出推出了特濃70%黑朱古力蛋捲 (手工製作)
今日就買左2款湯飲
飲落有一種膠既感覺,花膠溶於湯中,口感一流。

強肺理肺川貝枇杷葉鱷魚肉湯主要成份有:川貝、枇杷葉、鱷魚肉
飲落沒有苦澀味,很清醇,相當不俗。

所以我都會繼續支持
外賣自取