2023-07-24 193 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨假日chill之選-Coti the Bistro🇭🇰 九龍灣常悅道9號企業廣場1期1樓4號舖 🇭🇰-🍴座落係企業廣場既Coti the Bistro平日應該好旺場, 但我地呢D九龍灣街坊如果weekend去行下megabox就會避開人潮過對面商廈食飯🍴 餐廳環境舒適, 有好多卡位, weekend雖然冇平日既lunch set, 但都唔算太貴; 鋪面唔大但提供既餐點好多元化, 沙律同多士等輕食, 肉類, 意粉/飯, 炸物小食, 連牛角包窩夫都有-🥐 ☕️ 提拉米蘇牛角包窩夫 $88💯通常出面既呢款甜品都係放少少tiramisu醬個係窩夫度, 睇過食評相係成杯tiramisu上碟, 覺得好特別要試下💯圓身闊口杯裝住好厚身cheese cream, 底下仲有浸左咖啡既餅; 食左兩啖tiramisu後將中間有芝士既窩夫切開一塊塊點落個tiramisu度食好正😍-🍌 🥐焦糖香蕉牛角包窩夫 $78✨呢個就淨係焦糖香蕉同牛角包窩夫比較簡單, 薄薄地焦糖都突出左香蕉本身甜味✨牛角包窩夫好酥化, 入面芝士餡軟糯拉絲, 都唔會太膩-🥩 🍄 紐西蘭肉眼牛扒配雜菌忌廉燒汁 $178💯五成熟入面係
👧🏻😋👅🍽✨
假日chill之選
Coti the Bistro
🇭🇰 九龍灣常悅道9號企業廣場1期1樓4號舖 🇭🇰

🥐 ☕️
提拉米蘇牛角包窩夫 $88

🍌 🥐
焦糖香蕉牛角包窩夫 $78
✨牛角包窩夫好酥化, 入面芝士餡軟糯拉絲, 都唔會太膩

🥩 🍄
紐西蘭肉眼牛扒配雜菌忌廉燒汁 $178
💯五成熟入面係好靚既粉紅色, 肉眼肉質軟腍
💯雜菌忌廉燒汁有大大塊菇片, 連薯皮薯條超香超脆炸得好透
💯所有套餐都配是日自家餐湯/沙律, 個羅宋湯勁正, 有好多肉, 仲係腩位肥肥地

🦞 🍅
椒鹽龍蝦尾意粉伴番茄龍蝦汁 $92
✨好少見龍蝦尾用椒鹽方式整, 以為未必好靚料, 但食落又OK彈牙
✨加埋番茄龍蝦汁好濃郁, 除左夾個意粉都好夾個龍蝦肉

🍫
鮮忌廉朱古力 $42
💯邪惡成杯都係超滑既忌廉, 朱古力底好濃香, 面頭仲有朱古力片

🥛
抹茶鮮奶 $42
✨抹茶唔會太澀都幾突出, 但奶味更濃更香滑