2008-08-24 47 瀏覽
想不到假日的金滿庭真係咁多人等...是日同爸媽逛銅鑼灣, 想起未帶佢地食過, 就黎睇睇睇環境6點9, 嘩, 已經開始有長長既人龍, 不理會了, 先拿飛要等20幾張, 就先周圍行下行完大半個鐘返黎, 時間剛剛好, 還有卡位坐, 之前都未試過呢茶今次要了碧螺春, 茶味也不錯前菜又係油爆蝦, 爸爸好似唔太欣賞先黎燻蛋, 專為鍾意食溫泉蛋的爸爸叫既, 溏心蛋黃真好吃再到酸辣湯拉麵, 上次食過麻麻, 比多次機會, 今次又幾得喎, 酸辣湯既味道有進步, 拉麵份量好似比翡翠的少, 但都好味京醬牛肉絲配叉子燒餅: 叉子燒餅只有2塊, 其實裝唔哂d餡料, 不過唔想叫太多野食. 京醬汁少少酸酸地, 有d似中式牛柳味, 牛肉絲入口算林身, 整體味道我覺得一般啦, 唔值得再叫, 但媽咪就話幾好小籠包: 沒有可批評的地方服務員動作快, 態度也不錯地方裝修過後也令人覺得更乾淨
想不到假日的金滿庭真係咁多人等...
是日同爸媽逛銅鑼灣, 想起未帶佢地食過, 就黎睇睇睇環境
6點9, 嘩, 已經開始有長長既人龍, 不理會了, 先拿飛
要等20幾張, 就先周圍行下

茶今次要了碧螺春, 茶味也不錯
前菜又係油爆蝦, 爸爸好似唔太欣賞

先黎燻蛋, 專為鍾意食溫泉蛋的爸爸叫既, 溏心蛋黃真好吃

小籠包: 沒有可批評的地方

服務員動作快, 態度也不錯
地方裝修過後也令人覺得更乾淨
燻蛋