2018-11-14 734 瀏覽
記得第一次食係佢開張第二日嘅時候,當時好多報章雜誌已經大事宣傳佢嘅海鮮係由築地直送過嚟!仲記得佢哋開業頭幾日佢做緊半價優惠,嗰陣時我同d同事一放工就衝過嚟排隊,由五點幾排到七點幾終於食到呢間鋪頭係主打係食鮪魚,所有新鮮嘅海鮮都係喺日本用零下60度急凍方法之後直送過嚟,而米都係用日本山形縣生拔米,粒粒分明豊洲水產海鮮丼有黑鮪中拖羅黑鮪赤身黑鮪魚腩蓉三文魚子帆立貝牡丹蝦北海道響螺油甘魚三文魚松葉蟹醋鯖魚飛魚子三文魚玉子蛋卷成十幾種材料呀!全部材料都非常非常之新鮮甜美,尤其是中拖羅入口係即溶,魚油香滿口,齒頰留香,欲罷不能!除咗魚生好食外佢個飯都會令你好有驚喜,醋同飯比例岩岩好,亦有米飯香,拍得住喺日本食另外,令我好有驚喜,甚至乎比個返飯有驚喜嘅就係豉湯,呢個唔係一般嘅麵豉,入邊係仲有鮮魚一齊整成嘅 鮮甜好喝,想一飲再飲!

豊洲水產海鮮丼

有黑鮪中拖羅