2010-09-08 294 瀏覽
打電話去訂位, o個個酒樓知客真係好好禮貌, 問乜答乜, 好和藹, 值得一讚先!Book 左7:30, 但我地差唔多成 8:00先到, 幾驚冇位呀! 始終呢個屋村得佢呢間酒樓, 又係晚飯時間喎!一入到去話我訂左位, 伯伯待應生帶左個近電視既靚位比我地, 張檯上面仲放住訂檯人既牌呀! (實在太細心喇!)一座低緊係點野食啦!嘩~! 原來火鍋之餘仲可以任點精美小食:貴妃雞, 油雞, 燒腩仔, 燒鵝椒鹽九肚魚, 咕嚕骨, 金銀蛋浸小白菜, 仲有幾款唔記得左喇!叫左個:1. 油雞 - d肉好鬼滑…正呀! 2.燒腩仔 - d皮卜卜趣…3.椒鹽九肚魚…d炸粉厚左少少, 但佢真係即做嫁!點呀點...點呀點...肥牛 - 顏色鮮嫩, 十左好耐都唔韌!鮮蝦 - 一檯只有一碟, 少食多滋味, 新鮮!滑雞 - 真係好滑, 不過就多油左少少啦! 牛骨髓 - 唔係間間都有嫁! 牛骨髓本身都冇乜味既, 十佢耐d就會入味d囉!火腿丸, 貢丸, 魚旦 - 爽口彈牙!牛柏葉 - 一d都唔梅, 好乾淨添!蟹柳 - 唔係我鍾意食o個種, 都ok啦!炸魚皮 - 有少少林, 唔太好呀! 大豆牙菜 - 個賣相真係痳痳地, 但

Book 左7:30, 但我地差唔多成 8:00先到,
幾驚冇位呀! 始終呢個屋村得佢呢間酒樓, 又係晚飯時間喎!

一座低緊係點野食啦!
嘩~! 原來火鍋之餘仲可以任點精美小食:
貴妃雞, 油雞, 燒腩仔, 燒鵝

點呀點...點呀點...
肥牛 - 顏色鮮嫩, 十左好耐都唔韌!
鮮蝦 - 一檯只有一碟, 少食多滋味, 新鮮!
滑雞 - 真係好滑, 不過就多油左少少啦!
火腿丸, 貢丸, 魚旦 - 爽口彈牙!
牛柏葉 - 一d都唔梅, 好乾淨添!
蟹柳 - 唔係我鍾意食o個種, 都ok啦!
炸魚皮 - 有少少林, 唔太好呀!

大豆牙菜 - 個賣相真係痳痳地, 但食落去都爽嫁!
***********************************************************************************************

整體黎講, HK$98 蚊貨仔, 任飲任食唔收茶錢同唔收加一你仲可以要求D乜嘢丫?
呢d可以叫做街坊生意!
油雞, 燒腩仔, 九肚魚
2010-08-30