2016-04-13 767 瀏覽
今日嘅中午就同朋友黎到都會呢度食飯。始終呢度係一個飯堂咁嘅模式,有唔同嘅店可供選擇,服務同環境方面就一般嘅姐,有時候可以就嘈啲嘅。咁我今次就想食下鍋貼就叫左個麵線餐食。其實我都唔係第一次食八方架啦,啲麵線係有啲似粉絲,好幼好短,我覺得有啲難夾嘅,但係入口呢味道唔錯嘅,一定唔會係難食先架啦,但根本唔會預好食嘅。反而啲鍋貼我覺得幾好,唔會有好多煎過火,冇咩煎黑左嘅地方。而餡嘅肉嘅份量都幾足。杯豆漿珍珠我覺得加四蚊加珍珠有少少唔值,但係珍珠口感好好,分得開一粒粒,唔會痴埋一舊,而且又唔係粉狀,咬落好有口感。杯豆漿都幾滑,整體杯野飲係可以嘅。上得都會食都係為聚為快,都食物同服務要求上都低啲架啦,所以呢一餐午餐都唔錯架,夠飽肚。
10號麵線餐
2016-04-12