8號風, 唔洗番工, 更係約朋友食餐好啦~ 見到呢度遲d 有團購, 而打電話去問, 有個溫度折扣既dinner自助餐, 如果當晚6:00pm 有25'c, 就有75折. 如果30'c 就有7折, 計番每人都唔洗$300. 而且當晚的主題是墨西哥餐, 咁大個女都未試過. 就同個朋友2人去食啦~ 我地勁早到. 6點就已經去到, 話就話4/F, 但其實電梯係按5字, 入到去環境唔錯, 氣氛都好好. 雖然食物位置唔係太大, 但由於坐位唔多, 而且空間感又幾大, 所以好岩傾下計.我同朋友都係蠔怪, 第一樣就去夾蠔(如圖), 呢個就係佢地既海鮮吧, D 海鮮都幾新鮮. 蝦, 螺幾唔錯, 有淡淡鮮甜味, 生蠔無咩海水味, 有淡淡既餘韻, 有金屬味, SIZE 算係S~M, 肉質爽. 其實我見佢只有2~3個菜係墨西哥, 都有咖哩, 薄餐(可能我唔識瓜), 其他都係D 正常既自助餐野. 海鮮串燒 / 羊架 / 牛肉: 正常野, 而且份量唔會太少. 一片牛可以2人SHARE. 但我覺得有D "UN"咖哩, 薄餐: 好香好食, 又唔太辣, 牛肉好軟海鮮: 新鮮, 而且有選擇芝士: 有4種不同的芝士給選擇配餅

咖哩, 薄餐: 好香好食, 又唔太辣, 牛肉好軟
海鮮: 新鮮, 而且有選擇
芝士: 有4種不同的芝士給選擇配餅乾/包.
日式食品: 有刺身壽司, 唔錯, 位置少少. 但都有4種選擇, 又有冷麵, 味道好, 特別三文魚是腩位, 所以爽口, 而且厚切唔錯.
甜品: 每樣都造得少少的, 所以可以試多幾個款. 有個栗米芝士蛋糕, 幾特別, 之前未食過. 另有個風糖香蕉甜品(唔知咩名) , 真係好好味.
水果: 有西瓜, 哈蜜瓜, 士多啤梨, 蜜瓜, 菠蘿, 有選擇唔錯.

以$280/位 既晚餐, 算是物超所值, SO GOOD!
2011-09-29
  • 甜品