見到網上評價,淘園火鍋館既評價唔錯。舊式火鍋店買少見少,唔需要太多嘅裝潢,重點係食食物嘅質素,所以佢地存在嘅時候,我哋真係要支持一下 🥰​​叫左一個皮蛋芫荽湯底,冇咁熱氣~ 芫荽份量一d都唔吝嗇,所以湯底出尼好香。​​🦐 淘園手打蝦丸 - 餸菜名會加上店舖嘅名,通常都係推介,叫咗果然冇令我失望!蝦丸爽口彈牙,蝦嘅鮮味十足,非常有咬口,蝦丸仲見到一隻隻嘅蝦❣️​​🐖 花雕豬腦 - 已經唔係好多火鍋店有呢一道菜,如果鍾意食牛骨髓既朋友可以試下,比牛骨髓更入口軟滑,感覺一試難忘🤤 所以我真係好鍾意食豬腦~~ 建議放入火鍋前,再輕輕沾多一次花雕酒,入口會更香滑​​🐟 白鱔片 - ​ 白鱔片雖然冇脆脘片爽口,但入口會有另外一種油香,略帶爽口,而且鱔片既皮膠質會比較重一些,更加有層次​​🥒 萵筍 - 打邊爐叫萵筍就最正! 索左湯嘅精華,如果鍾意食爽口就要快啲夾起,如果你同我一樣鍾意食淋身,放耐少少都唔怕~​​🐑 山東羊肉片 - 好好食❣️ 雖然羊嘅味道好重,但係又唔會太蘇~ 口感好好,有驚喜!​​

皮蛋芫荽湯底

淘園手打蝦丸