2016-11-28 675 瀏覽
兩個重口味人士,係電視見到厚牛舌同撈麵好正,慕名而來,點知中伏到爆。明知自己重口味,所以無叫鹽味湯底,因食評話無味。點菜如下:厚燒牛舌撈麵味噌叉燒湯麵先上牛舌。真係好肥美,口感似鵝肝,但乜嘢汁都無點,都鹹到苦。叫個waiter過來問一問,佢話係咁架wor~再上撈麵,湯未上。食咗一啖,鹹到想死,但成70幾蚊,每一啖都覺得涯下去,每一啖都掙扎,70幾蚊犧牲個腎值唔值得???湯終於上了!救星到!好在個湯係一d味都無,先可以當沾麵咁食,洗洗個麵!同行味噌叉燒湯麵,終於唔會太鹹,但一d都唔好食,湯無味噌味,叉燒質哋差,最慘係個糖心蛋,蛋黃太熟,個味錯晒,只係一隻滷水蛋囉!碗麵乜都無加都要$100, 仲咁嘅質素,比番小小良心啦唔該。埋單後每人要狂隊兩支水先鎮得住度鹹氣。想洗腎咪幫襯下囉。
明知自己重口味,所以無叫鹽味湯底,因食評話無味。點菜如下:
厚燒牛舌
撈麵
味噌叉燒湯麵

埋單後每人要狂隊兩支水先鎮得住度鹹氣。
想洗腎咪幫襯下囉。