你間餐廳都聽過好耐,但成日行開佐敦又唔會去幫襯。今晚咁岩同女朋友去學書法,之前就不如黎食下咖哩啦。講真,呢啲老字號你想要五星級酒店咁嘅裝修同服務既話,咁老友你不如快D番印度食咖哩。但快靚正呢啲香港咁好嘅傳統佢哋就一定有!(不過服務都好好,係友善既小餐館方法,唔係大家比幾舊水食個擺碟既方法)叫咗個咖喱雞同埋咖喱牛腩,牛腩就其實比較有咬口,唔係拆得出一條條絲嗰啲。不過各人有各人嘅喜好,我食開既牛腩大部份都係咁既質責。其實呢度最重要重最好味都係個咖喱汁,可以分大中小辣。我哋見到有個食客問中辣有幾辣,阿姐話中辣都好開心架(即係答左等如無答 =_=")。我地叫左少辣,不過都幾辣。唔食得辣既朋友小心啲。個咖哩汁嚴謹上黎講唔係汁,係醬。係咖哩洋蔥香草醬。一個字講晒,無得頂! 跟左一個白飯一個薄餅,薄餅有咸、甜和油,我自己叫左個咸(即係無味),用黎拈埋啲咖哩食一流!! 食左2啖發覺都係叫多支啤酒黎再開心啲,埋單老闆重收我齊頭數,呢啲街坊情懷,大餐廳又點會有呀。

2015-04-28