今日過嚟呢邊等朋友收工,朋友話有間隱世而且性價比超高嘅日本居酒屋佢成日都會過嚟午飯,所以今日約咗呢位朋友佢就帶我過嚟試一試晚飯。一入到舖頭就見到好多日本動漫同埋日本電影嘅海報,自小都喜歡日本文化,見到熟悉嘅海報真係好有回憶,而且餐廳都係播住日文歌,真係充滿日本風味。而且呢度環境舒適,係同朋友傾計嘅好地方,我哋兩個人都安排咗張四人枱畀我哋。菜色選擇都非常之多,我哋就叫咗以下食物:胡麻野菜冷豆腐($30)麻醬好香,豆腐亦都充滿香濃豆味,旁邊嘅沙律菜好新鮮 。蟹肉蟹膏海之卷($98)蟹肉同蟹膏非常甜,配上卷物入面嘅牛油果同青瓜絲非常清新,旁邊亦都有沙律醬可以點,另外亦有豉油同埋wasabi 。炸日本紫薯餅($42)薯餅炸得非常鬆脆,而且用上紫薯,口感特別甜同埋好滑身,而且薯味真係好濃。鹽燒油甘魚鮫($108)油甘魚鮫個皮煎得好香口,而且肉厚肥嫩充滿魚味,食油甘魚當然要食佢嘅油香啦!呢度嘅魚油香濃,入口甘香。日式煎餃子($50)皮薄餡靚,大大粒,多肉汁 。日式炸豬扒滑蛋丼($98)侍應會主動提供兩隻細碗畀我哋,非常細心。份量好大碗。炸豬扒份量亦都好多,豬扒炸得好鬆軟,亦保留左豬嘅肉汁。今餐食到

菜色選擇都非常之多,我哋就叫咗以下食物:

胡麻野菜冷豆腐($30)
麻醬好香,豆腐亦都充滿香濃豆味,旁邊嘅沙律菜好新鮮 。

蟹肉蟹膏海之卷($98)

炸日本紫薯餅($42)

鹽燒油甘魚鮫($108)

日式煎餃子($50)
皮薄餡靚,大大粒,多肉汁 。

日式炸豬扒滑蛋丼($98)

今餐食到好飽,而且性價比真係超高,每樣食物都非常好味,侍應服務亦都好好,經常主動加水,朋友果然冇介紹錯。

2021-09-02